GİRESUN'DA DÖNERCİLİK YAPIYOR

Giresun’a yerleşen Cemile Muhammedi şimdi dönercilik yapıyor.

GİRESUN'DA DÖNERCİLİK YAPIYOR
Karadeniz
G.Tarihi: 29.12.2019 14:11
9736 Okunma
0
İslam Cumhuriyeti Orta Asya’da yer alan ve denize sınırı olmayan bir ülkeden denize nazır, Türkiye’nin 81 ilinden biri olan Giresun’a yerleşen Cemile Muhammedi şimdi dönercilik yapıyor.

Kendisi gibi Afgan olan eşi Halil Aksarı ile birlikte açtıkları döner salonunda döner ustası olan iki çocuk annesi Cemile Muhammedi, mesleğindeki profesyonelliğiyle şaşırtıyor. Biri 10, diğeri de 14 yaşında iki çocuğuna annelik yaparken evde sıkılan ve iş hayatına atılma kararı alan Muhammedi, şimdi döner ustası eşi gibi döner takıp, döner kesiyor.

Akrabadan kimsesi olmadığı için evde sıkıldığını belirten Muhammedi iş hayatına atılmanın kendisini çok mutlu ettiğini söyledi. “Meslek öğrenmiş oldum ve insanlarla kaynaşma şansım oldu. ”diyen dönerci Afgan uyruklu kadın Cemile Muhammedi, Türkiye’yi nasıl buldun sorusuna ise, “Dağdan şehre inmek kadar güzel. Çocuklarım gönül rahatlığıyla okula gidip geliyorlar, huzurumuz var.”diyerek yanıtladı. Türkiye’ye Geleli 5, Mesleği Öğreneli 3 Yıl Oldu Muhammedi, “ Türkiye’ye geleli beş yıl bu işi öğreneli ise 3 yıl oldu. Hoşuma giden bu mesleği eşimden öğrendim. Bende normal bir ev hanımıyken neden bende yapamam ki dedim. Eşimin detaylı öğretmesiyle döner harcının hazırlanmasını, soslanmasını ve demir çubuğa takılmasını öğrendim. Eşim bazen bana espri yapıyor, benden daha iyisin diyor. Ve hakikaten de bu işi iyice öğrendim elimde hızlı. Çekirdek bir aileyiz ve Türkiye’de işyerimizi açtık, birbirimize destek olarak bu işi götürmeye çalışıyoruz. Biliyor musunuz Afganistan’da bile benim gibi döner kesmeyi bilen bir kadın yok. Yani ben Türkiye’yi sevdim, geldim bu ülkeye hayatım değişti. ”şeklinde konuştu. Sedat KARAKAYA /GİRESUN TAKA
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri