Güvenli Gıda Konusunda Bilinçlendirme Eğitimi

​Okul Kantinleri – Güvenli Gıda Konusunda Bilinçlendirme Eğitimi

Güvenli Gıda Konusunda Bilinçlendirme Eğitimi
Karadeniz
G.Tarihi: 15.12.2021 03:46
938 Okunma
0
Okul Kantinleri – Güvenli Gıda Konusunda Bilinçlendirme Eğitimi
Giresun Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamada;
Bakanlığımız 2018-2022 Stratejik Planında yer alan, " Okullarda Gıda Güvenirliğine Yönelik Uygulamaları Geliştirmek" hedefi doğrultusunda 2018 yılından bu yana eğitimler yürütülmektedir. Ancak 2020-2021 yılları arasında ülkemiz ve dünyada yaşanmakta olan Covid-19 pandemisi nedeniyle, okulların kapalı olması sonucunda yapılamayan eğitim çalışmaları yeniden başlamıştır.
Stratejik plana göre 2021 yıl sonuna kadar ilimizde yapılması öngörülen eğitimler kapsamında, Giresun Merkez Kanuni Ortaokulunda, İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz gıda güvenliği eğitim sorumlusu tarafından "Okul Kantinleri-Güvenli Gıda-Kişisel Hijyen" konulu eğitim verilmiştir.
Öğrencilerimize verilen eğitimlerde çocukların gıda tüketimi ve hijyen konularında bilinç seviyeleri artırılması, mikrop nedir, doğru el yıkama,, kantinden alışveriş yaparken dikkat edilmesi gerekenler, marketten alışveriş yaparken dikkat edilmesi gerekenler, Alo 174 gıda hattı, OKUL GIDASI LOGOLU ÜRÜNLER ,fırından ekmek-simit  alırken dikkat edilmesi gerekenler (unlu mamul-eldiven-para ilişkisi) hakkında bilgi sahibi olmaları hedeflenmektedir.  Gelecek nesillerimizin temeli olan çocuklarımızın, daha sağlıklı beslenebilmesi ve daha bilinçli gıda tüketim alışkanlıklarına sahip olabilmesi için, eğitim faaliyetlerimize  okullarımızda devam edilecektir.

 

Giresun Tarım ve Orman Müdürlüğü
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri