HELİKOPTER AMBULANS HASTA NAKLİ

HELİKOPTER AMBULANS HASTA NAKLİ

HELİKOPTER AMBULANS HASTA NAKLİ
Karadeniz
G.Tarihi: 21.02.2022 10:20
884 Okunma
0
Trabzon İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada;
HAVA 61 HELİKOPTER AMBULANS HASTA NAKLİ 

BİLGİ NOTU
Artvin ili Camili Köyü
09.02.2022
09.02.2022 tarihinde Artvin İli Borçka ilçesi Uğurköy adresinde düşerek bacak kemiğinde kırık oluşan İ.B. isimli 81 yaşındaki hasta için helikopter ambulans talebi alınmıştır. 
Borçka ilçesinin Gürcistan sınırı kesimindeki dağlık alanda yer alan köyün kara ulaşımı yağan kar nedeniyle sağlanamadığından; Trabzon ilinde konuşlanan Hava 61 helikopter ambulans hastayı almak üzere görevlendirilmiştir. 
Hasta Uğurköy’e yakın Borçka Camili köyündeki Jandarma Komutanlığına ait acil iniş alanına Artvin ili Acil Sağlık Ambulans ekibi ile ulaştırılmış ve Camili köyüne iniş yapan Helikopter ambulans ekibine teslim edilmiştir. Saat 10:51 de Helikopter ambulansa alınan hasta saat 11:51 de 60 dakika içinde Trabzon KTU Farabi Hastanesi Acil Servis bahçesindeki helikopter iniş alanına ulaştırılarak hastaneye ulaştırılmıştır. 
Toplam 238 km lik, yaklaşık 3 saat 40 dakika süren Borçka Camili – Trabzon KTU Tıp Fakültesi arası yol helikopter ambulans ile 1 saatte kat edilerek her hangi bir sorun yaşanmadan hastanın tıbbi tedavisi başlatılmıştır.
Kış şartlarına bağlı tüm zorluğa rağmen hastanın helikopter ambulans ile naklinde Artvin İl Sağlık Müdürlüğü ve Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerinin gerçekleştirdiği eş zamanlı organizasyon; hastanın sağlık imkanına ulaşmasında değerli rol oynamıştır.
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

BU HAFTA YORUMLANANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri