İŞ YERİNİ DOĞAL HAYAT MÜZESİNE ÇEVİRDİ

İŞ YERİNİ DOĞAL HAYAT MÜZESİNE ÇEVİRDİ

İŞ YERİNİ DOĞAL HAYAT MÜZESİNE ÇEVİRDİ
Karadeniz
G.Tarihi: 07.08.2019 13:32
1034 Okunma
0
İŞ YERİNİ DOĞAL HAYAT MÜZESİNE ÇEVİRDİ

Bulancak’ta tahnit sanatıyla (hayvan doldurma/mumyalama sanatı) uğraşan Avcı Kenan Özdemir, doğada yasal yollarla avlanan, kaza sonucu ya da yaralanma sonucu telef olan hayvanları doldurarak yeniden hayat veriyor.

Yaptığı tahnit uygulamalarını iş yerinde sergileyen Özdemir’in iş yeri adeta bir doğal hayat müzesi gibi.

İş yerinin önünden geçenlerin, başta çocuklar olmak üzere büyük ilgisini çeken doldurulmuş hayvanları doğal ortamlarıyla tasvir ederek sergileyen Özdemir’de gösterilen ilgiden son derece memnun. Doldurulmuş hayvanların çoğunu ilk kez gören çocukların ve insanların meraklı sorular sorduklarını ve hatıra resmi çektirmek için sıraya girdiklerini ifade eden Özdemir, “Bu sayede küçük çocuklar ve insanlar doğal hayatta yaşayan hayvanları yakından görme ve tanıma fırsatı buluyorlar” dedi.

AYI ve TİMSAH BİLE VAR!

Bölgeye özgü doğal hayatta bulunan hayvanların çoğunlukta olduğu bu doğal hayat müzesinde; Karaca, Geyik, Sansar, Tilki, Keklik, Sülün, Kaya Kartalı, Yılan gibi hayvanların doldurulmuş tahnitleri yanında Ayı ve timsah gibi en vahşi hayvanlar bile var.

Uzun yıllardır avcılık ve tahnit sanatıyla uğraştığını ifade eden Avcı Kenan Özdemir; “Bizim burada doldurduğumuz hayvanların tamamı yasal yollarla avlanmış, kaza ve yaralanma sonucu hayatını kaybetmiş hayvanlardır. Onlara bu sanatla tekrar hayat vererek doğal ortamlarında tasvir ederek yaşatmaya çalışıyoruz” dedi.

Avcı Kenan Özdemir’in Doğal Hayat müzesine çevirdiği işyerini ve doldurulmuş hayvanları görmek için Bulancak 15 Temmuz Caddesi üzerindeki iş yerini ziyaret edebilirsiniz.

Haber kaynak: Gazete Bulancak
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri