KALIN BAĞIRSAK TÜMÖRÜNE AMELİYATSIZ (ESD YÖNTEMİ İLE) ÇÖZÜM

Trabzon Kanuni Eğitim Araştırma Hastanesinden yapılan yazılı açıklamada;

KALIN BAĞIRSAK TÜMÖRÜNE AMELİYATSIZ (ESD YÖNTEMİ İLE) ÇÖZÜM
Karadeniz
G.Tarihi: 28.02.2021 22:42
3511 Okunma
0
KALIN BAĞIRSAK TÜMÖRÜNE AMELİYATSIZ (ESD YÖNTEMİ İLE) ÇÖZÜM
Trabzon Kanuni Eğitim Araştırma Hastanesinden yapılan yazılı açıklamada;
Hastanemizde Gastroenteroloji Uzmanı Dr.Abdullah Murat BUYRUK ve ekibi tarafından 71 yaşındaki kadın hastamızın makat bölgesini çepeçevre saran 7 cm çapındaki kalın bağırsak tümörü ameliyatsız (ESD yöntemi ile) olarak çıkarıldı. 
ESD (Endoskopik Submukozal Diseksiyon) yöntemi, erken evre yemek borusu, mide ve kalın bağırsak tümörlerinde cerrahi ile kıyaslandığında hastalar için daha az invaziv bir işlem olması ve de daha kısa hastane yatışı gerektirmesi nedeniyle uygulaması zor ancak etkili bir yöntemdir. Özellikle makat bölgesine yakın bağırsak tümörlerinin cerrahisi hem hekimler için hem de  hastalar için oldukça zor bir durumdur. Eğer tümör erken evrede ise bu bölgede ESD yönteminin uygulanması hastaları kolostomiden kurtarabilmektedir.  Bu açıdan bağırsak tümörü saptanan olguların cerrahi öncesinde ESD yöntemi açısından mutlaka bu açıdan deneyimli merkezlerce değerlendirilmesi gerekmektedir.
Hastane yönetimi olarak bizde bu işlemde emeği geçen; Gastroenteroloji Uzmanı Dr.Abdullah Murat BUYRUK , Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanı Dr. ESRA KONGUR,  Hemşireler, Ayla ACAR, Adem ŞAHİN ve Rahime ŞAHİN, Anestezi teknisyeni , Şükran AYVAZ, Personeller , Galip ÇELİK, Muhammet Ali DEMİRCİ, Gülşen TONYA, Mürvet KAHVECİ, Çiğdem SELÇUK’a  teşekkür ederiz.
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri