KARADENİZDE TERMAL KAMERAYLA TERÖRİSTLER ARANIYOR

KARADENİZ TERÖR,RİZE,TRABZON,ORDU,GİRESUN,

KARADENİZDE  TERMAL KAMERAYLA TERÖRİSTLER ARANIYOR
Karadeniz
G.Tarihi: 13.12.2016 22:40
18088 Okunma
0
Termal Kamerayla Terörist Aranıyor Kış üstlenmesine giren PKK’lı teröristler ısıya duyarlı termal kamerayla aranıyor
Karadeniz Bölgesi’nde bir yıldır vur-kaç taktiği ile alçakça saldırılar gerçekleştiren PKK’lı iki terörist grubun kış üstlenmesine girdiği tespit edildi. Kış üstlenmesine giren terörist grupların arandığı öğrenildi. 
GECE TERÖRİSTLER ARANIYOR 
İstihbarat birimleri PKK terör örgütünün Karadeniz Açılım Grubu üyelerinin kış üstlenmesine girebileceği 4 ayrı bölgeyi deşifre etti. İstihbarat birimlerinin tarafından bilgilendirilen güvenlik güçleri Karadeniz kırsalında gece gündüz operasyona başladı. PKK terör örgütü üyelerinin özellikle geceleri ısınmak için yaktıkları ateşe duyarlı termal kameralarla yerlerinin belirlenmeye çalışıldığı öğrenildi. Güvenlik güçleri,  bölgede özellikle gece arama çalışmalarına hız verdi. 
ŞİFRELİ KONUŞMA YAPTILAR 
Teröristlerin şifreli telsiz konuşmalarında kış üstlenmesinin yapacağı 4 ayrı bölge belirlendi. 15 Ağustos -26 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilen şifreli telsiz konuşmalarında PKK terör örgütü üyelerinin daha önce Giresun Yağlıdere Saraycık Köyü kırsalında kış üstlenmesi yaptığı, erzak ve mühimmat deposu hazırladıkları belirlenirken, bu yıl erzak temininde ve sığınak bulmada sıkıntı yaşadıkları tespit edildi. 
ERZAK TESLİMİNDE PAROLA İLYAS
 Karadeniz Bölgesi’nde erzak sıkıntısı çeken terörist grubun erzak teslimi sırasındaki buluşmada ‘İlyas’ parolasının kullanıldığı belirlendi. Giresun’un Espiye İlçesi Karadona Deresi hattında 20 Ekim tarihinde yapılacak buluşma da gerçekleşmediği öğrenildi. Bölgenin 2011-2012 yıllarında ‘Şehit xabat kamp yeri’ olarak kullanıldığı ortaya çıktı. Bu arada bölgeyi yeni gelen terörist grubun Rize kırsalına geçmek istediği fakat tüm geçiş yollarının tutulduğu için yerlerinden kıpırdayamadıkları ileri sürüldü.
4 AYNI NOKTADA KIŞ ÜSTLENMESİ
Teröristlerin şifreli telsiz konuşmalarında kış üstlenmesinin yapabileceği 4 ayrı bölge istihbarat birimleri tarafından deşifre edildi. Bölgedeki iki ayrı terörist grubun kış üstlenmesini, Giresun’un Espiye İlçesi Ericek Köyü Bölgesi’nde, Gümüşhane’nin Kürtün İlçesi ile Trabzon’un Tonya İlçesi Damlı ve Karaçam Mahalleleri arasında, Tokat’ın Reşadiye İlçesi kırsalında ve Ordu’nun Mesudiye İlçesi ile Sivas’ın Koyulhisar İlçesi arasında yapabileceği belirlendi. Haber:Enis YILDIRIM
Kaynak http://www.karadenizinsesi.com.tr/trabzon/termal-kamerayla-terorist-araniyor-h95862.html
KaradenizinSesi.Com
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri