MESLEK ALTYAPILARINA DÖNÜK MESLEK LİSELERİ OLUŞTURULMALI

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası genç işsizliğin en önemli sorununun talep ve arz dengesizliği olduğuna dikkat çekti. Giresun TSO Başkanı Çakırmelikoğlu;

MESLEK ALTYAPILARINA DÖNÜK MESLEK LİSELERİ OLUŞTURULMALI
Karadeniz
G.Tarihi: 11.09.2021 06:59
1035 Okunma
0
MESLEK ALTYAPILARINA DÖNÜK MESLEK LİSELERİ OLUŞTURULMALI

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası genç işsizliğin en önemli sorununun talep ve arz dengesizliği olduğuna dikkat çekti.

Giresun TSO Başkanı Çakırmelikoğlu;
“Hayaller ve idealler günümüz reel yaşantısı ile kesişmediğinin geç idrak edildiği dönemde, gençlerimizin bir bir ekonomik hayata yönlendirilmesinde yaşanılan sıkıntı, iş dünyasının karşısına vasıfsız iş gücü olarak çıkmaktadır. Meslek liselerinin yetersizliği yada cazibesinin düşük olması, günümüz iş dünyasının ana sorunu haline gelmiş, aynı oranda kayıtlı genç işsizlik ise yüzde 25 bandına demir atmıştır.

2000 li yılların başında Anadolu kentlerinin rüyası haline gelen üniversiteleşme, iş dünyasının taleplerini karşılamayan yüzbinlerce işsiz diplomalıyı ortaya çıkartmıştır. Ülkemizin endüstri 3.0’a geçiş yaşadığı bu dönemde, endüstri 4.0’a dönük diplomalının olduğu ancak arzın yetersiz kaldığı meslekleri ortaya çıkartmıştır. Çözüm karşılıklı gelgit ve suçlayıcı terimlerden ziyade özellikle imalat sektörünün talebi olan teknik liselerin teşviki ile mümkündür. Ticaret ve Sanayi Odaları bu nokta da iş dünyası ve eğitim camiası arasında köprü görevi görebilecek potansiyeli içinde barındırmakta ve bu yönde talepleri ortaya koymaktadır.

Ayrıca bölgelerin meslek altyapıları bu düzeyde baz alınacak en önemli kriterdir. Tekstil bölgesinde metal, CNC programı bölgesinde ağaç ürünlerine yönelik eğitim altyapısının da teşvik edilmemesi bir başka önemli ayrıntıdır.

Sonuçta günümüzde kapasite yetersizliğine rağmen bir şeyler üretiyoruz fakat talebi karşılayamıyoruz. Bu bakımdan meslek liselerinin teşvik edilmesi hem işsizliğe hem de imalat sektörünün vites yükseltmesine imkan sağlayacaktır. “
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri