Ordu’da şehit 3 askerimiz memleketlerine uğurlandı

Ordu’da şehit 3 askerimiz memleketlerine uğurlandı ORDU’nun Mesudiye İlçesi’nde PKK’lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan 3 asker, Ordu-Giresun Havalimanı’nda düzenlenen törenin ardından askeri uçakla memleketlerine gönderildi.

Ordu’da şehit 3 askerimiz memleketlerine uğurlandı
Karadeniz
2066 Okunma
0
Ordu’da şehit 3 askerimiz memleketlerine uğurlandı
ORDU’nun Mesudiye İlçesi’nde PKK’lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan 3 asker, Ordu-Giresun Havalimanı’nda düzenlenen törenin ardından askeri uçakla memleketlerine gönderildi.

Hakan AKGÜN-Nedim KOVAN/GÜLYALI (Ordu), (DHA) – ORDU’nun Mesudiye İlçesi’nde PKK’lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan 3 asker, Ordu-Giresun Havalimanı’nda düzenlenen törenin ardından askeri uçakla memleketlerine gönderildi.
Ordu’nun Mesudiye İlçesi’ne bağlı Topçam Mahallesi Kertil mevkiinde dün, bölgede operasyon yürüten 5 kişilik jandarma timine, mola vererek öğle yemeği yedikleri esnada, PKK’lı teröristler ormanlık bölgeden uzun namlulu silah ve el bombası ile saldırıda bulundu. Çıkan çatışmada Jandarma Uzman Çavuş Hamdi Karagöz, Jandarma Komando Er Ali Sarı ve Jandarma Komando Er Doğan Kaya şehit oldu, 2 asker yaralandı. Şehit 3 askerin naaşı Trabzon Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsi işleminin ardından tekrar Ordu’ya getirildi. Daha sonra şehitlerin naaşı karayoluyla Ordu-Giresun Havalimanı’ndaki tören alanına götürüldü.
Burada düzenlenen törene Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Giresun Jandarma Bölge Komutan Vekili Tuğgeneral Ercan Yaşin, Ordu Garnizon Komutanı Albay Sedat Sarıkaya, Ordu Milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Enver Yılmaz, daire müdürleri, askeri erkan ve polisler ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Şehit uzman çavuş Hamdi Karagöz’ün eşi Duygu Karagöz ve yakınları, Türk bayrağına sarılı eşinin naşına sarılarak gözyaşı döktü. Eşinin askeri üniformasını giyerek tören alanına gelen Duygu Karagöz, eşinin komando beresini de hiç bırakmadı. 
Şehitlerin özgeçmişlerinin okunması ve İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu’nun okuduğu duanın ardından askeri uçakla şehit Hamdi Karagöz’ün naaşı memleketi Konya’ya, şehit Doğan Kaya’nın naaşı Sivas’a, şehit Ali Sarı’nın naaşı ise Kırşehir’e gönderildi.
Mesudiye'de kaçan teröristlerin yakalanması için bölgedeki operasyonu yöneten Ordu Garnizon Komutanı Albay Sedat Sarıkaya ve ekibi, cenaze törenine katıldıktan sonra tekrar bölgeye gitti.
Ordu Takip
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri