Ordu Valiliği’nden Sokakta Kalanlara Sıcak Yuva

Ordu Valiliği’nden Sokakta Kalanlara Sıcak Yuva

Ordu Valiliği’nden Sokakta Kalanlara Sıcak Yuva
Karadeniz
2263 Okunma
1
Ordu Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) soğuk kış günlerinde dışarıda kalan vatandaşları, donma tehlikesine karşı otele yerleştiriyor, yemek yardımında bulunuyor.
 
Sokakta kalan kimsesizler başta olmak üzere yardıma muhtaç kişileri soğuk kış günlerinde otele yerleştirerek sosyal devlet olmanın gereğini yerine getirdiklerini ifade eden Vali İrfan Balkanlıoğlu, hava sıcaklığının zaman zaman sıfırın altına kadar düştüğü soğuk kış günlerinde, bu kişileri otele yerleştirip, yemeklerini vererek, kendilerine sıcak bir yuva imkanı sunmuş olduklarını söyledi.
 
Sosyal devleti; “Mağdur ve dezavantajlı durumdaki vatandaşlara sahip çıkan, engellilerin ve yardıma muhtaç insanların müracaatını beklenmeksizin arayıp bulan, yardımı bizzat ulaştıran” diye tanımlayan Vali Balkanlıoğlu; “ Anayasamıza göre de, Türkiye Cumhuriyeti, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk devletidir.  Sosyal devlet olma yolunda Türkiye artık belli bir noktaya geldi. İnsanlarımızın çoğu soğuk kış günlerinde sıcak evlerine çekilirken, ailesi ile rahat ve huzur içinde yaşarken, sokakta yaşamak zorunda kalan insanlar var. Onları asla unutmamamız lazım. Dili, dini rengi ne olursa olsun bu insanlara da yardım etmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.
 
Ordu Valiliği’ne bağlı olarak hayırsever vatandaşların da katkısı ile günde bin kişiye sıcak yemek çıkartılan aşevi tarafından, otele yerleştirilen kişilere günlük yemeklerinin de verildiğini belirten Vali Balkanlıoğlu, “Restoran düzeyinde, çok kaliteli yemekler yapan aşevimizden ihtiyaç sahiplerine bizzat sıcak yemek servisinde bulunuyoruz” dedi.
 
Vali İrfan Balkanlıoğlu, yolda kalan, mağdur durumda olan insanların kış şartlarında hayati tehlike yaşamamaları için, Valilik olarak konuya hassas olduklarını belirterek, vatandaşları da böyle kişileri gördüklerinde Valiliğe, güvenlik güçlerine ya da belediyelere bildirmelerini istedi.
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
MUSTAFA M.7 yıl önce
gerçekten dertli insanların hizmet anlayışı farklı oluyor.devlet olmanın gereği ve asli vazifesi himayesi altındakilerin durumundan haberdar olmak ve bi kişi bili mağdur olmaması için gayret göstermek..allah valimizden razı olsun hizmmette daim etsin.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

BU HAFTA YORUMLANANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri