Orman İşçilerimiz Artık Sertifikalı

Orman İşçilerimiz Artık Sertifikalı

Orman İşçilerimiz Artık Sertifikalı
Karadeniz
G.Tarihi: 25.09.2018 16:08
1606 Okunma
1
Orman İşçilerimiz Artık Sertifikalı

Dereli’de Ağaç Kesme ve Boylama (AKBO) Eğitimini başarı ile tamamlayan 162 orman işçisi sertifikalarını aldı.

Orman Genel Müdürlüğü ile Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü arasındaki protokol kapsamında; çalışırken iş sağlığı ve güvenliği kurallarının uygulanması ile orman emvalinin istihsaline ait yönetmelik esaslarına uygun kesim hazırlığı yapılması ve tekniğine uygun kesme ve boylama yapılmasının amaçlandığı eğitim Dereli Orman İşletme Müdürlüğünde tamamlandı.

Törene; Dereli Belediye Başkanı Zeki Şenlikoğlu, Giresun Orman Bölge Müdürü Mustafa Özkaya, İlçe protokolü, Bölge Müdürlüğü ve Dereli Orman İşletme Müdürlüğü Yönetici ve çalışanları, eğitim alan Orman İşçileri katıldı.

Açılışta konuşma yapan Bölge Müdürü Mustafa Özkaya; “Her sektörde olduğu gibi Ormancılık faaliyetlerinin gerçekleştirilmesinde de nitelikli, sertifikalı personel çalıştırılması gerekmektedir. Bu amaçla Orman İşçilerimizi eğitip, önce iş sağlığı ve güvenliği, akabinde de belirlenen esaslar dahilinde tekniğine uygun kesim ve boylama yapılması öğretilmektedir. Milli Eğitim Bakanlığımızla birlikte yürütülen proje kapsamında Dereli İlçemizdeki eğitimler de tamamlanmış, aramızda bulunan 162 İşçimiz başarılı olup sertifika almaya hak kazanılmışlardır. Zaman içerisinde sertifikasız orman işçisi çalıştırmayacağız, işte o gün geldiğinde bu sertifikaların önemi daha da iyi anlaşılacaktır. Gerek Kurumumuz adına bu eğitimlerde görev yapan çalışanlarımıza, gerekse İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde görev yapan çalışanlara teşekkür ediyorum. 2018 yılında Dereli İlçemiz bu eğitimler konusunda öncü İlçemiz oldu. En fazla katılımın sağlandığı eğitim Dereli’de gerçekleşti. Gerek katılımcılara ve gerekse Halk Eğitim Müdürlüğü ile Dereli Orman İşletme Müdürü ve personeline tebrik ve teşekkürlerimi bildiriyorum.” dedi.

Ülkemizde Orman emvali ithal edildiğini, orman ürünlerinde kendi kendimize yetemediğimizi, 2019 yılında sıfır ithalat olacak şekilde Kurum olarak çalışmalara hız verildiğini, üretim programlarının gözden geçirildiğini ifade ederek sözlerine devam eden Bölge Müdürü Mustafa Özkaya; herkesin kendi işini en iyi şekilde yapması durumunda her şeyin, Ülkemizin daha iyi olacağını, bu bilinçle çalıştıklarını ve herkesin çalışması gerektiğini belirterek tüm katılımcıların aşure gününü de kutlayarak sözlerini tamamladı.

Konuşmanın ardından eğitimde başarılı olan Orman İşçilerine sertifikaları verildi, ikramda bulunuldu.

Bölge Müdürlüğü'ndeki eğitimlerde; Giresun Orman Bölge Müdürlüğü personeli; Şube Müdürü Engün Kudu, Orman Mühendisi Maksut Yılmaz, Orman Mühendisi İsmail Bakırcıoğlu, Orman Mühendisi Cengiz Tekin ve Orman İşletme Şefi İbrahim Karaman eğitmen olarak görev aldılar.

2018 yılında Dereli’de 162 kişi, Giresun ilinde 200 kişi ve Giresun Orman Bölge Müdürlüğü’nde 281 kişi AKBO eğitimlerini başarı ile tamamlayıp sertifika sahibi oldu.
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Murat5 yıl önce
sertifika dediğin nedir, bir kişi kağıttan okur diğerleri uyuyarak dinler, topluca isim alındığı için son zamanlarda çok pahalı olan fotoğraf kağıtlarına müdürün okkalı imza atmasıyla ahha sana sertifika, türkiyede hangi sözde okumuş konusunu biliyorda garibim ormancı sertifika ile bilgilenecek, önce ormanda ne yapılır müdürü işçi öğretsin, işçi "müdoruum başına ağaç düşer oruyadan gaç" der, müdürde ormanda simsiyah gözlükleriyle gülerek aracına kaçar hepsi bu, ama müdür bu işi bilir,

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri