ÖZTÜRK,FİYAT ÜRETİCİNİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

​AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk, fındık üreten illerin milletvekillerinden oluşan TBMM Fındık Çalışma Grubu’nun gayretleri sonucu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fındık üreticisine müjdeyi verdiğini söyledi.

ÖZTÜRK,FİYAT ÜRETİCİNİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ
Karadeniz
G.Tarihi: 02.08.2020 07:05
6511 Okunma
0
AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk, fındık üreten illerin milletvekillerinden oluşan TBMM Fındık Çalışma Grubu’nun gayretleri sonucu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fındık üreticisine müjdeyi verdiğini söyledi.

2020 yılı fındık hasadı döneminin üreticilere hayırlı ve bereketli olmasını dileyen Öztürk, 'Bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde fındık üreten illerin milletvekilleri olarak, 2020 yılı ürünü fındık piyasasının düzenlenmesine, müstahsillerimizin beklentilerine ve alım politikalarına ilişkin istişarelerde bulunmak üzere Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli ile çalışma toplantısında bir araya gelmiştik. Bu toplantı neticesinde yapılan değerlendirmeler sonucu, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada bölge insanımıza müjdeyi vermiştir. 50 randıman Giresun kaliteli kabuklu fındık için taban fiyatının 22,5 lira, levant kaliteli kabuklu fındık için fiyatının ise 22 lira olduğunu açıklayarak üreticimizin yüzünü güldürmüştür' dedi.

PİYASADA İSTİKRAR SAĞLANACAKTIR

Fındıkla ilgili hükümetin gerekeni yaptığına dikkat çeken Öztürk,'Fındık fiyatlarının hasat öncesinde açıklanması son derece isabetli olmuştur. Üretici bahçeye girmeden ürünün fiyatını öğrenmiş oldu. Yeni piyasanın oluşma aşamalarının önceden bilinmesi sektörün tüm paydaşlarına fayda sağlayacaktır. Herkes planını programını, hesabını, kitabını önceden yapabilecek. Bu önemli bir gelişmedir. Ayrıca, TMO’nun alım için yetkilendirilmesi fındık piyasasındaki dalgalanmaları önleyecektir. Sektörü olumlu yönde etkileyip, piyasada ki istikrarın devamını sağlayacaktır. TMO’nun satın alacağı fındıkları, üreticinin elinde fındık kalmadığı ve ihtiyaç olduğu dönemde talebe göre piyasaya arz etmesiyle piyasada istikrar sağlanacaktır' şeklinde konuştu.

HÜKÜMETİMİZ BU SENE DE BEKLENTİLERİ KARŞILADI

Öztürk devamla,'Hükümetimiz bu sene de beklentileri karşılamış, atması gereken adımları atmış ve gereğini yapmıştır. Son yıllarda izlenen bu akılcı fındık politikaları sayesinde, üreticimiz de devletimiz de bu işten kârlı çıkmaktadır. Fındık üreticisine her zaman destek olan Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere, Tarım ve Orman Bakanımıza ve Fındık Çalışma Grubu’nu oluşturan milletvekili arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Fındık üreticimizin her daim yanında olmaya devam edeceğiz' diyerek sözlerini noktaladı.Kaynak:giresuntime
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri