POLİS ÇALINAN ALTINLARI BULDU

POLİS ÇALINAN ALTINLARI BULDU

POLİS ÇALINAN ALTINLARI BULDU
Karadeniz
5645 Okunma
0
İstanbul-Rize seferini yapan yolcu otobüsünde yaklaşık 5 kilo altını çalındı
İstanbul-Rize seferini yapan yolcu otobüsünden Rizeli bir kuyumcuya ait 4 kilo 660 gram altını çalındı.Kuyumcunun Rize Emniyet Müdürlüğü'ne gitmesi üzerine yürütülen çalışma sonucu otobüs şoförü C.T, tesis çalışanları Ü.Y. ve A.F.'nin soygunu planladığı ve çaldıkları altınları boş araziye sakladığı tespit edildi.

Kuyumcu Z.T, 4 kilo 660 gram altını tamir için İstanbul'daki bir kuyumcuya gönderdi. Altınların tamir edilmesinin ardından bir yolcu otobüsünün özel bölmesinde Rize'ye gönderilen 4 kilo 660 gram altın, yolculuk sırasında kayboldu.Otobüs Rize'ye ulaştığında altınlarının kaybolduğunu öğrenen Z.T, Rize Emniyet Müdürlüğü'ne giderek şikayetçi oldu. Bunun üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği emrinde oluşturulan özel ekip, otobüsün güzergahı İstanbul-Rize hattında çalışma başlattı.

Şoför ve tesis çalışanları çaldı

Çalışmada otobüsün mola verdiği Çorum'da bir tesisin güvenlik kamerasının arızalı olması nedeniyle ekipler buraya yoğunlaştı. Yapılan incelemede bazı tesis çalışanlarının çelişkili ifadeleri üzerine soruşturma derinleştirildi.

Yürütülen çalışma sonucu otobüs şoförü C.T, tesis çalışanları Ü.Y. ve A.F.'nin soygunu planladığı ve çaldıkları altınları boş araziye sakladığı tespit edildi. Arazide yapılan aramada 3 bin 800 gram altın saklandığı yerde bulundu. Zanlıların üzerlerinde ise 685 gram altın daha ele geçirildi.

Serbest bırakılan zanlılar tekrar gözaltında

Toplam 4 kilo 485 gram altın Z.T'ye teslim edildi. Gözaltına alınan zanlılar ise Rize'ye getirildi.Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen C.T, Ü.Y. ve A.F. tutuklanma talebiyle çıkarıldıkları mahkemece, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.Çorum Cumhuriyet Savcılığı'nın itirazı üzerine zanlılar, güvenlik güçlerince yeniden gözaltına alınarak, hırsızlık olayının gerçekleştiği Çorum'daki güvenlik güçlerine teslim edildi.


AA
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri