RAPORLARDAN VURGUN ÇIKTI!

RAPORLARDAN VURGUN ÇIKTI!

RAPORLARDAN VURGUN ÇIKTI!
Karadeniz
G.Tarihi: 27.04.2018 09:49
1850 Okunma
0
RAPORLARDAN VURGUN ÇIKTI!
Adalet Bakanlığınca belirlenen ve Trabzon’daki projelerin kamulaştırma bedellerinin belirlenmesi gibi işlerde görevli 7’si bilirkişi, 2’si adliye, 1’i kırtasiye çalışanı olmak üzere toplam 10 kişi gözaltına alındı. Aralarında Z.U., F.B., T.K., ve E.D. isimli şahısların da bulunduğu ekibin, adliyeden 2 personelin de yardımını alarak bir suç çetesi oluşturmaya çalıştıkları iddia edildi. Şahsi menfaat gözettikleri ve bu doğrultuda devleti milyonlarca lira zarara uğrattıkları ileri sürülen 10 şahsın şehirde yaklaşık 300 bilirkişi varken kamulaştırmayla alakalı dosyaları tekellerinde topladıkları da ortaya atılan iddialar arasında.
Usule göre bu yıl başvuru karşılığında Adalet Bakanlığı tarafından belirlenen bilirkişiler göreve başladı. Ancak Trabzon’daki 10 kişinin telefon görüşmeleri ve mail trafiği dikkat çekti. Takip üzerine gözaltına alınan bilirkişilerin birkaçının devlet memuru olduğu ve daha fazla para kazanmak üzere aldıkları dosyaların işini bitirmek için devlet dairelerini ofis gibi kullandıkları ve devlet kadrosundaki işlerini aksattıkları ileri sürüldü. Yaklaşık 10 yıldır bu şekilde neredeyse tüm kamulaştırma davalarının dosyalarını işleyip rapor hazırladıkları söylenen bu ekibin başında Z.U’nun olduğu ve onun da FETÖ/PDY’den KHK ile ihraç edilen S.H’den talimat aldığı da edinilen bilgiler arasında.
Yılda bini aşkın dosyaya baktıkları ve bu yolla paranın hesaplarına yattığı öne sürülen bilirkişilerin gelirlerini maksimize ettikleri iddia edildi. Usulsüzlükle kamulaştırma bedellerini değiştirdikleri ileri sürülen ekibin özellikle Kanuni Bulvarı kamulaştırmalarındaki dosyalara yoğunlukla baktıkları da öne sürüldü.
Haber: ŞÜKRAN ATALAR KARADENİZ GAZETESİ
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri