​SAMSUN -SARP TREN YOLU PROJESi İÇİN BİR TALEP DE TOPAL DER'DEN GELDİ

​SAMSUN -SARP TREN YOLU PROJESi İÇİN BİR TALEP DE TOPAL DER'DEN GELDI….

​SAMSUN -SARP TREN YOLU PROJESi İÇİN BİR TALEP DE TOPAL DER'DEN GELDİ
Karadeniz
G.Tarihi: 12.11.2019 02:28
1632 Okunma
0
SAMSUN -SARP TREN YOLU PROJESi İÇİN BİR TALEP DE TOPAL DER'DEN GELDI….

Merkezi Rize’de bulunan ‘’TOPAL DER’’ Karadeniz bölgesinde Artvin, Rize, Trabzon, Giresun, Ordu, Samsun il ve ilçelerinde çok sayıda üyesi ve temsilcilikleri olan Topal Der den TREN yolu talebiyle ilgili açıklama yapan dernek başkanı Dursun Ali Toptan söyle konuştu "Yüz yıllardır Karadenizlinin beklentisi ve bir türlü hayata geçirilemiyen Tren Yolu projesi bu kez farklı boyutlarda ele alınıyor ve üst perdeden seslendiriliyor.

Bölge halkının bu konudaki kararlılığı her haliyle hissediliyor. Tiren Yolu talebi her gecen gün bölgeye yayılırken, bölge halkı tarafından da heyecanla dillendirilip kamu oyunda paylaşılıyor. Bu kez Karadenizli’nin kararlı olduğu görülüyor.

Başta Rize olmak üzere il ve ilçelerde talep sesleri ciddi şekilde yükseliyor. Dolayısıyla bu projeden kaçış olmadığı her haliyle anlaşılıyor. Bu kararlılık; bölge halkı tarafından daha çok seslendirilmesi ve güçlü kamu oyu oluşmasına vesile olacak STK 'ların kapıları çalınıyor. İl ilçe ve bölge düzeyinde faaliyet gösteren güçlü STK ların üyeleri tarafından baskı yapılıyor.

Bu bölgesel talebin yerelde, genelde bölgesel siyasilerimize, vekillerimize, belediye başkanlarına, Kaymakam ve Valilerimize üst düzey STK merkezlerine ve yine ilgili üst düzey yöneticilere, bakan yardımcılarına, bakanlarımıza, eski meclis Başkanlarımıza, nihayetinde son kararı verecek olan sayın Cumhurbaşkanımıza iletilmesi isteniliyor.

SALVADER Dernek Başkanı Ali Topaloğlu da: Karadeniz halkının bu karlı duruşuna bu bölgede ikamet eden ve bu bölgeli olup da; bu bölge dışında yaşayan binlerce üyemizden destek olun talebi SALVADER- TOPALDER FSM dernek yönetimlerine gelmektedir. Böylesi taleplere duyarsız kalamayız.

Üst perdeden gelen seslere kulak tıkayamayız. Kuruluş amacımıza; yasal mevzuatlar kapsamında bizler üç ayrı DERNEK yöneticileri olarak, Karadeniz bölgemizi çok yakından ilgilendiren bu hayatı önem arz eden projeyi içtenlikle destekliyoruz. Hayata geçirilmesi için elimizden gelen gayreti sarf edeceğimize söz veriyoruz. Bugünden itibaren faaliyetlerimize ve görüşmelerimize başlıyoruz.

Karadenizli eski ve görev de olan siyasilerimize mektup yazarak, ulaşmaya desteklerini almaya çalışacağız. Böylece Karadeniz Tren yolu hayalimiz hızlı tiren hedefimiz olacaktır. Hayırlısıyla bu talebimiz hiçbir zaman gündemden düşmeyecek ve düşürülmeyecektir.

Saygılarımızla SALVADER - TOPALDER FSM DER
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri