​ŞEHİT AİLELERİNE DEVLET ÖVÜNÇ MADALYASI VE BERATI TAKDİM EDİLDİ

​ŞEHİT AİLELERİNE DEVLET ÖVÜNÇ MADALYASI VE BERATI TAKDİM EDİLDİ

​ŞEHİT AİLELERİNE DEVLET ÖVÜNÇ MADALYASI VE BERATI TAKDİM EDİLDİ
Karadeniz
G.Tarihi: 09.05.2019 06:08
924 Okunma
0
ŞEHİT AİLELERİNE DEVLET ÖVÜNÇ MADALYASI VE BERATI TAKDİM EDİLDİ

Cumhurbaşkanlığı tarafından Şehit Polis Memuru Hamit Şahin ile Şehit Jandarma Astsubay Üstçavuş Halil Türkoğlu’na tevcih edilen Devlet Övünç Madalyası ve Beratı düzenlenen törenle şehit ailelerine takdim edildi.

Öğretmen Evi’nde düzenlenen törende Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından tensip edilen devlet övünç madalyası ve beratlarını şehit ailelerine takdim etmekten dolayı gurur duyduğunu söyleyen Vali Pehlivan, tören vesilesiyle gerek Bayburtlu gerekse de yurdun dört bir yanından vatani görevini yaparken şehadet mertebesine ulaşan şehitleri rahmetle andığını ifade etti. Aynı şekilde ebediyete irtihal eden gazileri de rahmetle yâd ettiğini kaydeden Vali Pehlivan, “Hayatta olan gazilerimizi de şükranla yâd ediyorum. Şairin ifadesiyle; “Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, Vatan uğrunda ölen varsa vatandır. Biz millet olarak vatan uğruna geçmişten bugüne can verdik, kan akıttık. Bir düşünelim,bu yiğitlerimiz olmasaydı ne yapardık? Vatanımız olmazdı, bayrağımız,bağımsızlığımız olmazdı. Ne mutlu ki; vatan uğruna, bayrak uğruna can vermeyi göze alabilen yiğitlerimiz var. Dün vardı. Bugün var. İnşallah yarın da olacak.” diye konuştu.

Türkiye’nin bulunduğu coğrafyada huzur ve rahat içerisinde yaşamasını şehitlere borçlu olduğunu dile getiren Vali Pehlivan, “Millet olarak devlet olarak binlerce yıldır dünya üzerinde, inancımızdan güç alarak var olma mücadelesi içinde olmuşuz. Şehitler vermişiz,Gazi olmuşuz. Biz şehitlerimize ölü demiyoruz. Çünkü Yüce Allah’ın bizlere emri bu. Kur’an-ı Kerim’de böyle buyuruluyor. Onbir ayın sultanı Ramazan’ın ilk günü ilk iftar saatinde, bu bereketli saatlerde Şehitlerimizin bıraktıkları hüznün ötesinde çok güzel müjdelerle karşılaştılarını anımsayarak onları rahmetle ve şükranla yad ediyoruz. Şehitlerimizin aileleri ve hepimiz şunu biliyoruzki, devlet ve millet olarak hayatımızı güvenlik ve esenlik içinde şehitlerimiz sayesinde idame ettirmekteyiz. Kanalı kuzularımızın ebediyete irtihal etmesinden ötürü elbette ciğerimizi dağlıyoruz. Fakat aynı zamanda gururluyuz ve onların sayesinde yarınlara güvenle bakıyoruz. Kahraman yiğitlerimizin hatırası çok güçlü,çok kıymetli. Bizleri ayakta onlar tutuyor ve güçlü kılıyor.” şeklinde konuştu.

Vali Pehlivan şehit aileleriyle bir arada olmaktan her zaman şeref ve onur duyduğunu ifade ederek Ramazan ayının ilk gününde yine bir arada bulunmaktan ziyadesiyle memnun olduğunu kaydetti.

Vali Pehlivan konuşmasının ardından Cumhurbaşkanlığı tarafından Şehit Polis Memuru Hamit Şahin ile Şehit Jandarma Astsubay Üstçavuş Halil Türkoğlu adına tevcih edilen Devlet Övünç Beratı ve Madalyası’nı, Şahin’in ailesi ile rahatsız olduğu için törene katılamayan ailesi adına kendilerine ulaştırılmak üzere İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Halil Murat Bilgiç’e takdim etti.

Törene Vali Ali Hamza Pehlivan, Garnizon Komutanı Tank Albay Davut Balibaşa, Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Murat Tiryaki, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, İl Emniyet Müdürü Sezayi ER, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Halil Murat Bilgiç, Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği Başkanı Selami Köksal, şehit yakınları ve gaziler katıldı.

Tören şehit aileleri ve gaziler onuruna verilen iftar yemeği ile sona erdi.
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri