Seracılarımıza Teknik Destek

Seracılarımıza Teknik Destek

Seracılarımıza Teknik Destek
Karadeniz
G.Tarihi: 07.07.2019 22:32
855 Okunma
0
ORDU İlimiz için önemli bir tarımsal faaliyet alanı olan ve aynı zamanda küçük alanlardan yüksek gelir sağlayan örtü altı yetiştiriciliğini geliştirmek ve yaygınlaştırmak amacıyla İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzce hazırlanan ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından desteklenen “Örtü Altı Sebze Yetiştiriciliğini Geliştirme Projesi”  uygulanmaktadır.
Yürütülen proje kapsamında düşük maliyetle 8.046 adet domates, 7.800 adet hıyar fidesi ve 200 m2’lik 7 adet sera naylonu, Altınordu İlçemizde faaliyet gösteren üreticilerimize Nisan ayında dağıtılmıştı.

Bu kapsamda fide dağıtımı yapılan üreticilerimiz ziyaret edilerek, Altınordu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik ekiplerince yetiştiricilik, hastalık ve zararlılarla mücadele konularında teknik destek verilmektedir. Fide dikiminden itibaren üreticiler takip edilerek hıyar ve domatesde gübreleme, budama, boğaz doldurma gibi yetiştiricilik faaliyetleri uygulamalı olarak gösterilmektedir. Ayrıca başta mildiyö hastalığı olmak üzere diğer fungal ve bakteriyel hastalıklara karşı fungusitlerle koruyucu uygulama tatbik edilmiş,  yaprak bitleri, kırmızı örümcek, yaprak galeri sineği, beyazsinek ve trips gibi yoğun zarar yapabilen sebze zararlılarına karşı da insektisitlerle mücadele önerilmiştir.

İl ve ilçe müdürlüklerimiz teknik ekiplerince açıkta ve örtüaltı sebze yetiştiriciliğinde teknik desteğimiz üretim sezonu boyunca devam edecektir.
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri