SEZON ‘ESKİ ÇARIKLAR’LA AÇILDI

VAKFIKEBİR’DE SEZON ‘ESKİ ÇARIKLAR’LA AÇILDI

SEZON ‘ESKİ ÇARIKLAR’LA AÇILDI
Karadeniz
G.Tarihi: 13.04.2017 15:31
3047 Okunma
0
VAKFIKEBİR’DE SEZON ‘ESKİ ÇARIKLAR’LA AÇILDI
Vakfıkebir Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından sahnelenen ‘Eski Çarıklar’ adlı oyun seyirci izdihamına neden olurken final sahnesinde salonu dolduran kalabalık duygulu anlar yaşadı.
Yahya Akengin’in yazdığı ve yönetmenliğini Usta Öğretici Lale İskenderoğlu’nun yaptığı ‘Eski Çarıklar’ adlı 1 perdelik tiyatro oyunu seyirci izdihamına neden olurken onlarca kişi de 180 kişilik salonda yer bulamamanın üzüntüsünü yaşadı.
FİNAL SAHNESİNDE DUYGULU ANLAR 
Vakfıkebir Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Tarafından organize edilerek çok uzun bir çalışma maratonu sonunda Vakfıkebir Fen Lisesi Çok Amaçlı Salonu’nda sahnelenen ve Kurban rolünde Mehmet Ali Şahin, Feride rolünde Ayşe Bankoğlu, Şükrü rolünde Yusuf Arif Çiçek, Niyazi rolünde Alper Mumcu, Hacer rolünde Lale İskenderoğlu, Dudu rolünde Leyla İskenderoğlu, Bekçi Memiş rolünde Yavuz Cömert, Müdür rolünde Mustafa Dal, Osman rolünde Utku Kasımfırtına, İsmail rolünde Arda Sami Öztürk, Mr. Tom rolünde Can Yeşilbaş, 1 kadın rolünde Hülya Çalış ve 2 kadın rolünde Havva Kasımfırtına’nın rol aldığı oyunun final sahnesinde seyirciler arasında duygulu anlar yaşanırken İlçe Kaymakamı Mesut Yakuta ve Belediye Başkanı Muhammet Balta’nın yanı sıra izleyiciler de oyuncuları tebrik ettiler.
ASKER AİLESİNİ ‘KURBAN DEDE’ SAVUNUYOR
Vakfıkebir Osman Tan Ortaokulu’ndan 5 öğretmenin de rol aldığı oyunun provalarına ise Ekim 2016’nın son haftasında başlandı. Oyuna konu olan olay Doğu Anadolu’da geçiyor. Doğu Cephesi’nden birliklerin Batı Cephesi’ne kaydırıldığı (Doğu Cephesi’nin kapandığı) yıllarda işgalci Yunan’ı denize dökmek için Batı Cephesi’ne giden bir asker, yokluk içinde mücadele eden ailesini bir günlüğüne ziyarete gider. Ancak aile sadece yoklukla değil, cephe gerisindeki pisliklerle ve vatan hainleriyle de mücadele etmektedir. İşgalci güçlerin sempatizanlarından biri ailenin hem namusuna, hem de ellerinde kalan birkaç parça toprağa göz dikmiştir. Asker ailesini savunmak ise ’93 Harbi Gazisi Kurban Dede’ye kalmıştır.
Haber: Ziya FİDAYE
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri