Tarımsal Projeler Çiftçilerimizin Yüzünü Güldürmeye Devam Ediyor…

Tarımsal Projeler Çiftçilerimizin Yüzünü Güldürmeye Devam Ediyor…

Tarımsal Projeler Çiftçilerimizin Yüzünü Güldürmeye Devam Ediyor…
Karadeniz
G.Tarihi: 25.08.2021 09:03
1006 Okunma
0
Tarımsal Projeler Çiftçilerimizin Yüzünü Güldürmeye Devam Ediyor…

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce yürütülen ve Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) tarafından finanse edilen "Giresun İli Kırsal Gelir Kaynaklarının Çeşitlendirilmesi" ve "Tıbbi Aromatik Bitki Yetiştiriciliğinin Yaygınlaştırılması Projeleri" kapsamındaki saha çalışmalarını yerinde inceleyen İl Müdürü Dr. Muhammet Angın şu bilgileri verdi:

"Proje kapsamında, Giresun İlimizde 2019 yılı içerisinde 2 adet 320 m2 lik topraksız tarım çilek serası ve 2020 yılı içerisinde de 50 adet 240 m2 lik örtü altı sebze seralarının kurulumları tamamlanmış ve seralarda üretime geçilmiştir. Topraksız tarım seraları,  İlimizde yeni uygulanmaya başlanmış olup bu seralarda birim alandan elde edilen üretim miktarı diğer üretim tekniklerine göre daha üst seviyelerdedir. Bu seralarda üretimi yapılan çileklerin gelişimi ve verimi istenilen seviyelere ulaşmıştır.

Örtü altı sebze yetiştiriciliği için seralarının yaygınlaştırılması amacıyla yapılan çalışmalar da öteden beri desteklenmektedir. Bu seralarda yapılan üretim mono kültür tarımın hakim olduğu ilimizde küçük aile işletmelerinin gelirlerini çeşitlendirmektedir. Çiftçilerimizin örtü altı sebze üretimine olan ilgileri gün geçtikçe artmakta, üretilen ürünler yerel pazarlarda satışa sunulmakta bu gelişme hem İlimiz sebze ihtiyacını karşılamaya oldukça katkı sağlamakta hem de çiftçilerimiz için ek bir gelir kaynağı oluşturmaktadır.

Bir diğer çalışmamız olan Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliğinin Yaygınlaştırılması Projesi kapsamında ise  2020 yılı içerisinde 11 dekar maviyemiş, 3 dekar gilaburu ve 2 dekar kekik bahçesi tesislerinin kurulumları yapılmıştır. Giresun toprak ve iklim yapısı dolayısıyla zengin bir floraya sahip olup, tıbbi-aromatik içeriğe ve ticari potansiyele sahip pek çok türün yetişebildiği görülmektedir. Bu bitkilerin önemli kısmı doğadan toplanarak kullanılmaktadır. Bitki örtüsü açısından önemli avantajlara sahip İlimizde kırsal faaliyetlerin çeşitlendirilmesi ve klasik bitkilerin tarımına alternatif olarak ekonomik getirisi yüksek tıbbi bitkilerin standart üretiminin teşvik edilmesi ile bitki türleri korunacak ve yeni iş sahaları oluşacaktır.

Çiftçilerimizin yoğun ilgi gösterdiği ve talep ettiği bu desteklemeler ilimizdeki tarımsal üretim potansiyelini arttırmakta ve yeni projelerin üretilerek hayata geçmesi için bizleri motive etmektedir." Dedi.



Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri