TKDK’dan 11 Proje'ye Hibe

TKDK’dan 11 Proje'ye Hibe

TKDK’dan 11 Proje'ye Hibe
Karadeniz
G.Tarihi: 15.07.2019 08:21
950 Okunma
0
TKDK’dan 5. Başvuru Çağrı Döneminde 11 Proje Hibe Almaya Hak Kazandı

 Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Giresun İl Koordinatörlüğü, 5. Başvuru Çağrı Dönemi’nde 11 projenin başvuru kabulünü gerçekleştirdi.

Toplam 11 firma hazırladıkları projeler nezdinde 42 milyon 835 bin 204,23 Türk Lirası proje bedeli karşılığında toplam 19 milyon 627 bin 255,17 Türk Lirası hibe almaya hak kazanmıştır.

Hayvancılık ve meyve işleme tesisleri projelerinin desteklenmesi için açılan 5. Başvuru Çağrı Dönemi kapsamında TKDK Giresun’da 4 tane fındık kırma ve paketleme tesisi ve 7 tane büyükbaş – küçükbaş hayvancılık işletme projelerinin başvurularını aldı.

Konu ile ilgili Sayın Valimiz Harun Sarıfakıoğulları; “TKDK projelerinin her çağrı döneminde artarak devam etmesinden memnuniyet duyuyoruz. Son başvuru çağrı döneminde 42 il içerisinde ürün işleme sektöründe 20., hayvancılık sektöründe 26. Olması, İl potansiyelimiz dikkate alındığında, önemli gelişmelerdir. Artan proje ve yatırım sayımızdan dolayı memnuniyet duyuyorum. Fındık kırma tesislerimizdeki TKDK destekleri önemli bir düzeye ulaştı. Bunu görüyoruz. Hayvancılık sektöründe de daha gayretli olmamız gerektiğine inanıyorum. Son dönemlerde ilimizde revaçta olan özellikle romanov koyunu yetiştiriciliği çalışmalarına TKDK’ nın özel ilgisini bekliyorum” dedi.

Hayvancılık sektöründe, IPARD Programları boyunca, ildeki mevcut hayvan sayısını Büyükbaş Hayvan Birimi (BBHB) üzerinden en az %5 lik kısmını, TKDK’nın öngördüğü AB ve Ulusal Mevzuatın ileri standartlarında işletmelerin çatısı altına almayı hedeflediklerini dile getiren TKDK Giresun İl Koordinatörü Emin Serdar Kurşun, almış oldukları 7 adet hayvancılık projesi ile BBHB üzerinden 431 başlık hayvancılık işletmesi kurulumunu gerçekleştireceklerini belirtti. Kurşun; ” Meyve işleme sektöründe ilimizde entegre niteliği taşımayan fındığı natürel iç için kıran mevcut 15 tesise artı olarak 4 adet fındık kırma fabrikası için projelerimizi aldık. Bu nitelikteki toplam 19 tesisin 7 tanesi hibe desteklerimizden yararlanmış olacaklardır. Desteklemiş olduğumuz fabrikalar kurulu kapasitenin %50 ‘den fazlasını işleyecek potansiyele sahiptir. Amacımız önümüzdeki yıllarda mevcut firmaların da modernizasyonunu gerçekleştirmek ihtiyaca biaen yeni kurulacak fabrikalara da hibe desteği sağlamaktır” dedi.GİRESUN VALİLİĞİ
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri