Trabzonspor - Galatasaray: 2-1

Trabzonspor - Galatasaray: 2-1

Trabzonspor - Galatasaray: 2-1
Karadeniz
G.Tarihi: 29.10.2017 21:50
2172 Okunma
0

Trabzonspor - Galatasaray: 2-1

Süper Lig'de haftanın en önemli maçında Trabzonspor, lider Galatasaray'ı 2-1 yenerek hem nefes aldı, hem de ezeli rakibinin yenilmezliğini sonlandırdı. 

Süper Lig'in 10. haftasında Galatasaray'ı konuk eden Trabzonspor, 4 eksikle sarı-kırmızılı ekibin karşısına çıktı. Bordo-mavili takımda sakatlıkları süren Burak Yılmaz ve Juraj Kucka ile kart cezalıları Emmanuel Mas ve Hugo Rodallega, Galatasaray karşısında görev alamadı. Forvette Burak Yılmaz ve Rodallega'nın yokluğunda Dame N'Doye, görev yaptı. Senegalli golcü, bu sezon ilk kez 11'de sahaya çıkma şansı yakaladı.

Galatasaray'da geçen haftaki Fenerbahçe derbisinin 11'ine göre 2 değişiklik yapıldı. Sarı-kırmızılı takımda kart cezalısı Younes Belhanda'nın yerine Selçuk İnan, yedek kulübesinde oturtulan Serdar Aziz'in yerine ise Martin Linnes 11'de görev aldı. Linnes, Trabzonspor maçıyla 2 hafta sonra formasına kavuştu.

Maça Trabzonspor, ön alanda baskı yaparak başladı ve Galatasaray'ın pozisyon bulmasına izin vermedi. 4. dakikada Yusuf Yazıcı'nın sağdan kullandığı köşe vuruşunda, kaleci Muslera'nın çizgi önünde müdahale ettiği topu Mustafa Akbaş, yükselerek kafa ile kaleye doğru gönderdi. Daha sonra savunmanın uzaklaştırdığı topa Durica'nın vuruşunda, meşin yuvarlak üsten auta çıktı.

24. dakikada Yusuf Yazıcı'nın sağdan kullandığı köşe vuruşunda, geriden gelerek iyi yükselen Okay Yokuşlu'nun şutunda, top direğin yanından auta çıktı.

43. dakikada Olcay Şahan, Galatasaray yarı alanında Ndiaye'yi düşürdü. Bu sırada iki takım oyuncuları arasında itişme yaşanırken hakem Halis Özkahya Trabzonspor'dan Olcay Şahan, Galatasaray'dan da Feghouli'yi kırmızı kartla cezalandırdı.

İkinci yarıya Trabzonspor golle başladı. 48. dakikada kullanılan serbest vuruşta Uğur kafayı vurdu, Muslera'nın çeldiği top direkten döndü, NDoye boş kaleye tamamladı. Süper Lig kariyerinde 6. golüne ulaşan golcü isim bunların 3'ünü Galatasaray'a atmış oldu. 

Golden sonra da oyunun kontrolünü bırakmayan Trabzonspor, 69. dakikada 2. golü de buldu. Hızlı hücumda Okay'ın pasında Yusuf ceza sahası dışından yaptığı vuruş Denayer'e çarparak Muslera'yı yanılttı ve bordo mavili ekip 2 farklı üstünlüğü buldu. 

Galatasaray, 86. dakikasında farkı bire indirdi. Mariano'nun pasında topla buluşan Garry Rodrigues çaprazdan çok sert vurdu ve farkı bire indirdi. 

Maçta başka gol olmadı ve Trabzonspor, mücadeleden 2-0 galip ayrıldı. 5 maç sonra ligde galip gelirken, Galatasaray ilk kez kaybetti. 

TRABZONSPOR-GALATASARAY: 2-1
STAT: Medical Park
HAKEM:Halis Özkahya

TRABZONSPOR:  Onur, Pereira, Uğur, Durica, Mustafa, Okay, Onazi, Olcay, Bero, Yusuf, N’Doye
TEKNİK DİREKTÖR: Rıza Çalımbay

GALATASARAY:  Muslera, Mariano, Maicon, Denayer, Linnes, Fernando, Ndiaye, Selçuk, Tolga, Feghouli, Gomis
TEKNİK DİREKTÖR: Igor Tudor

kaynak:http://tr.beinsports.com/
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri