ULUSLARARASI HAKEMLİ ASYA STUDİES DERGİSİ ÇIKIYOR!

ULUSLARARASI HAKEMLİ ASYA STUDİES DERGİSİ ÇIKIYOR!

ULUSLARARASI HAKEMLİ ASYA STUDİES DERGİSİ ÇIKIYOR!
Karadeniz
G.Tarihi: 16.07.2017 13:02
1928 Okunma
0
ULUSLARARASI HAKEMLİ ASYA STUDİES DERGİSİ ÇIKIYOR!
Giresun Üniversitesi Eynesil Kamil Nalbant MYO öğretim elemanı Öğr. Gör. Mehmet Akif Kara ve Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi öğretim üyesi Doç.Dr. Mehmet Ak editörlüğünde yayınlanacak olan uluslararası hakemli ASYA STUDİES (Akademik Sosyal Araştırmalar) dergisi 15 Eylül 2017 tarihinde ilk sayısı ile bilim dünyasına katkı yapmaya hazırlanıyor. 
Giresun Üniversitesi’nde görev yapan Öğr.Gör. Mehmet Akif Kara, Dr.Serdar Bulut, Dr.Merve Güven, Öğr. Gör. Çağatay Karadeniz ve Okt. Osman Albayrak gibi isimlerin de mutfağında yer aldığı dergi, Giresun ilinde yayın yapacak “ilk bağımsız” uluslararası dergi olacak.
Konuya ilişkin olarak görüştüğümüz derginin editörü Öğr.Gör. Mehmet Akif Kara şunları söyledi: “Öncelikle Asya coğrafyası başta olmak üzere bilimsel çalışmalara konu olacak tüm bölgelerin kalkınması ve bilimsel anlamda toplumlara ışık olabilecek nitelikli üretimlerin yapılması amacıyla, sosyal bilimler alanına, mütevazi bir katkı sağlamak için yayın hayatına başladık. Türkiye’de sosyal bilimler alanındaki dergilerde yaşanan kurumsallaşma ve süreklilik sorununu göz ardı etmeden, genç bir akademisyen topluluğu olarak, nitelikli bir yayın yapma sorumluluğunu ve aslolanın toplumsal ilerleme olduğunu unutmadan bu yola girdik. Elbette ki en önemli amacımız, dergimizin yayın hayatı süresince nitelikli bir yayın çizgisini sürdürmesi ve sosyal bilimler alanında güvenilir, saygın bir noktada yer almasını sağlamaktır. Dergimizi sosyal bilimler alanında yayın yapacak önemli bir mecra olarak kurguluyoruz. Sosyal bilimlerin farklı disiplinlerinden makalelerin, kitap tanıtımlarının ve derlemelerin yayınlanacağı dergimiz ile sosyal bilimler alanında ihtiyaç duyulan sürekli ve nitelikli bir yayını çıkarmak hedeflerimiz arasında yer alıyor. Görece genç bir akademisyen topluluğu ile yola çıktık. Yayın ve danışma kurulumuzda da alanlarının önemli isimleri arasında yer alan ve hem yurt içi hem de yurtdışında çeşitli üniversitelerde görev yapan hocalarımız yer alıyorlar. Dergimiz, başta Türkçe olmak üzere İngilizce, Almanca, Rusça ve Arapça dillerinde yazılmış çalışmaları, yılda en az 4 defa yayınlayacak.” Ahmet CEYLAN

Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri