VERİLEN SÖZLER TUTULUYOR

VERİLEN SÖZLER TUTULUYOR

VERİLEN SÖZLER TUTULUYOR
Karadeniz
G.Tarihi: 17.04.2016 20:43
1919 Okunma
0
VERİLEN SÖZLER TUTULUYOR
AK Parti Giresun Milletvekili Adalet Komisyonu üyesi Sabri Öztürk AK Parti’nin 2015 Kasım seçimlerinde AK Parti’nin vaatlerini tek tek gerçekleştirdiğini belirtti.

Öztürk, Türkiye’de geçmişte diğer partilerin seçim meydanlarında vaatlerde bulunduklarını, sandık açıldıktan sonra sözlerin de raflara kaldırıldığını, ancak AK Parti hükümetlerinin vaatlerini takip eden, sonuçlandıran ve kamuoyunu bilgilendiren tek parti olduğunu ifade etti.

Öztürk, bir partinin vaatlerini belirli aralıklara kamuoyuna deklare etmesinin siyaseten bir cesaret ve kararlılık göstergesi olduğunu, AK Parti’nin şimdiye kadar da bu kararlılığını her alanda sergilediğini beyan etti. Bu bağlamda 1 Kasım seçimlerinde verilen vaatlerin tek tek hayata geçirildiğini, zaman ilerledikçe tüm vaatlerin gerçekleşeceğini halkın bizzat göreceğini söyledi.

Öztürk asgari ücreti 1.300 TL’ye çıkardıklarını, Gelir vergisi diliminde meydana gelecek artış nedeniyle ücretlerin düşmemesi için Maliye Bakanlığı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik tarafından yürütülen çalışmanın devam ettiğini, Temmuz ayında bu konunun netleşeceğini belirtti.

Taşeron işçilerin kadroya alınma sürecinin sonuna gelindiğini belirten Öztürk AK Parti’nin hayata geçen vaatlerini şu şekilde sıraladı, “ 25 yaşın altındaki gençlerin GSS prim borçları silindi.

İşçi ve Bağ-Kur emeklilerine seyyanen zam yapıldı.

AK Parti hükümetlerinden önce savunma bütçesi eğitim bütçesinden fazlayken,  13 Yıllık süreçte eğitim bütçesi 10 kat arttırıldı ve eğitim bütçesi savunma bütçesini geçti.

Şubat ayında 30 bin öğretmen ataması gerçekleştirildi.

Halen 1.5 milyon öğrenciye burs ve öğrenim kredisi verildi, Ön lisans öğrencilerinin bursları 449 TL’ye çıkarıldı. Lisans öğrencileri için ise burs ve öğrenim kredisi 800 TL’ye çıkarıldı.

Esnafa makine ve ekipman alımında 30 bin TL’ye kadar faizsiz kredi imkanı getirildi.

Çiftçiler için yemde ve gübrede KDV kaldırıldı.

Öğrencilerin iş hayatına katılımını hızlandırmak ve teşvik etmek için stajyer öğrencilere 160 TL destek verildi.

Geçen hafta Resmi Gazetede yayınlanan yönetmelikle genç çiftçilere 30 bin TL hibe desteği sürecinin başladı.”
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

BU HAFTA YORUMLANANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri