Yaylalarda Mevzuata Aykırı Yapılaşmaya İzin Verilmeyecek

Yaylalarda Mevzuata Aykırı Yapılaşmaya İzin Verilmeyecek

Yaylalarda Mevzuata Aykırı Yapılaşmaya İzin Verilmeyecek
Karadeniz
G.Tarihi: 04.08.2018 08:50
2054 Okunma
0


Valimiz Harun Sarıfakıoğulları’nın başkanlığında; yaylalarda mevzuata aykırı yapılaşma ile ilgili bir toplantı gerçekleştirildi.

 
Giresun Valiliği Toplantı Salonu’nda 26 Temmuz Perşembe günü saat 14.00 de gerçekleştirilen toplantıya; Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Vali Yardımcıları Recep Uzal ve Metin Maytalman, İl Jandarma Komutanı J.Alb. B.Murat Yakın, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, belediye başkanları ve ilgili kurum amirleri katıldı.
 
Toplantıda; ülkemizdeki ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırılık teşkil eden yapılarla ilgili yaşanan sorunların giderilmesi için imar barışının sağlanmasının amacıyla 18 Mayıs 2018 tarih ve 30425 sayılı Resmi Gazete’ de yayımlanarak yürürlüğe giren 7143 sayılı Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun’un 16 ncı maddesiyle 3194 sayılı İmar Kanununa eklenen hükümlerin yaylalarda uygulanmasına yönelik yaşanacak tereddütlerin giderilmesi ve yapılacak işlemlerle ilgili konular ele alındı.
 BAŞVURULARDA SON TARİH: 31 EKİM 2018
Yetkililer tarafından toplantıda Vali Sarıfakıoğulları’na; söz konusu düzenlemenin kapsamına 3194 sayılı kanunun geçici 16 ncı maddesi uyarınca 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırılık teşkil eden yapıların girdiği, bu kapsama giren yapıların kayıt altına alınması için anılan kanunda 31 Ekim 2018 tarihine kadar gerekli başvurunun yapılmasının öngörüldüğü bilgisi verildi.
 VALİ SARIFAKIOĞULLARI: “YAYLALARDA MEVZUATA AYKIRI YENİ YAPILAŞMAYA KESİNLİKLE MÜSAADE EDİLMEYECEK”
Turizm, tarım ve hayvancılık sektörü için önem arzeden ve kadimden beri yayla olarak kullanılan alanların korunmasının yasal mevzuat gereği olduğuna dikkat çeken Vali Sarıfakıoğulları, İçişleri Bakanlığı tarafından 7143 sayılı kanunla belirlenen 31 Aralık 2017 tarihinin dikkate alınarak, kapsama giren alanlarda bu tarihten sonra kaçak ve imara aykırı yeni yapılaşmaya müsaade edilmemesi yönünde kesin talimatının bulunduğunu bu nedenle 31 Aralık  2017 tarihi göz önünde bulundurularak yaylalarda mevzuata aykırı yeni yapılaşmaya kesinlikle müsaade edilmemesine yönelik her türlü tedbirin alınması, ilgili kurumlarca takibinin titizlikle yapılması ve aksine davrananlar hakkında tereddüt edilmeksizin yasal işlemin tesisi edilmesi talimatı verdi.
 
Toplantıda belediye başkanları tarafından uygulamada karşılaşılabilecek sorunlar ve tereddütler dile getirilirken, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri tarafından imar barışının amacı ve yapı kayıt belgesinin sağladığı haklar konusunda toplantıya katılanlara bilgi sunumu yapıldı.
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri