25 NİSAN “DÜNYA VETERİNER HEKİMLER GÜNÜ

GİRESUN VETERİNER HEKİMLER ODASI BASIN AÇIKLAMASI: 25 NİSAN “DÜNYA VETERİNER HEKİMLER GÜNÜ”

25 NİSAN “DÜNYA VETERİNER HEKİMLER GÜNÜ
son-dakika-haberleri
G.Tarihi: 29.04.2020 12:45
2623 Okunma
0
GİRESUN VETERİNER HEKİMLER ODASI BASIN AÇIKLAMASI:
25 NİSAN “DÜNYA VETERİNER HEKİMLER GÜNÜ”
            Dünya Veteriner Hekimler Günü : Dünya Veteriner Hekimleri Birliği (WWA) ile Dünya Hayvan Sağlığı Örgütünün (DIE) girişimleri sonunda her yıl nisan ayının son cumartesi günü, o yıl için belirlenen bir tema çerçevesinde kutlanmaktadır.
                2020 yılının teması ‘İNSAN VE HAYVAN SAĞLIĞI İÇİN ÇEVREYİ KORUMAK’ olarak belirlenmiştir. Belirlenen bu tema ile Veteriner Hekimlerin bu alanlardaki çalışmalarına kamuoyunun dikkatinin çekilmesi amaçlanmaktadır. Dünyadaki 500 bini geçen Veteriner Hekimleri tarafından 20. kez onur, gurur ve mutlulukla kutlanmaktadır.           
                Dünya Veteriner Hekimler Günü sebebiyle bir kez daha belirtmek isteriz ki ; sağlıklı hayvan, sağlıklı gıda, sağlıklı insan ve toplum , çevre sağlığı ve biogüvenlik konularında Veteriner Hekimler çok önemli çalışmalara imza atmaktadır. Tüm Dünyada yaşanan Covid-19 salgını da bir kez daha Veteriner Hekimsiz insan sağlığının ve refahının olmayacağını göstermiştir.
                Her zeminde de gündeme getirdiğimiz üzere konu şudur; Veteriner Hekimler ‘Viral ve Bakteriyel’ salgınların kontrol ve eradikasyonlarındaki engin deneyimlerine, koruyucu hekimlik, epidemiyoloji ve karantina önlemleri konusunda, teşhis ve aşı üretimindeki bilgi birikimlerine Covid-19 ile mücadelede ülkemize has virüsün izolasyonu ve söz konusu virüsün genetik haritasını ortaya koyan bilim insanları da Veteriner Hekim olmalarına rağmen ülkemizde halen hak ettiği değeri bulamayan ve özellikle son zamanlarda sağlık meslek guruplarına yönelik bir kısım yasal düzenlemelere dahil edilmeyen bir meslek gurubudur. Bu durum meslek mensuplarımızı büyük üzüntüye sevk etmiştir.
                Tüm dünyayı kuşatan Covid-19 sebebiyle Veteriner Hekimler ülkemizin metropol şehirlerinden , en ücra köşesindeki köy ve mezrasına kadar hizmet vermektedir. Bir yandan laboratuvarlara kapanarak hayatları kurtarmak için aşı ve serum üretmeye çalışırken, diğer yandan sahada salgın ve zoonoz hastalıklara karşı koruyucu aşılamalar, tedavi hizmetleri, insanların gıda güvenliğinin sağlanması ve sokak hayvanlarının (sahipsiz) yaşam koşullarının iyileştirilmesi gibi onlarca riske rağmen gece gündüz demeden çalışmalara devam etmektedir.
                Stratejik önemi bir kez daha ortaya çıkan mesleğimiz ile ilgil; fiili hizmet, sağlıkta şiddet,fiziki altyapıları ve eğitim kalitesinden yoksun çok sayıda fakülte açılması değil; kaliteli eğitim ve mesleki uygulamalı olan fakülteler ile tüm mesleki haklarımız için olumlu katkılar ve yasal düzenlemelerin olması ümidiyle ;
                Tüm meslektaşlarımıza olağanüstü gayretleri için teşekkür ediyor , 25 Nisan Dünya Veteriner Hekimler Gününü kutluyorum.
 
Hüseyin ÖZKAYA
Giresun Veteriner Hekimleri Odası
Yönetim Kurulu Başkanı
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri