Dev vurgunda yeni ayrıntılar ortaya çıktı!

Son dakika: Dev vurgunda yeni ayrıntılar ortaya çıktı! "Oyun Sitesi" kamuflajıyla gizlenmişler!

Dev vurgunda yeni ayrıntılar ortaya çıktı!
son-dakika-haberleri
G.Tarihi: 24.01.2021 09:30
3139 Okunma
0
Son dakika: Dev vurgunda yeni ayrıntılar ortaya çıktı! "Oyun Sitesi" kamuflajıyla gizlenmişler!

Son dakika haberi... 50 ilde 220 şüphelinin gözaltına alındığı "Silici" kod adlı "Akaryakıta Bağlı Vergi Kaçakçılığı"operasyonunda yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Son beş yılda devleti 15 milyar lira zarara uğratan şüphelilerin, uzaktan erişimle otomasyon sistemlerinden 608 milyon litrelik akaryakıtı silmek için kullandıkları özel yazılıma yakalanmamak için "Oyun Sitesi" süsü verdikleri ortaya çıktı. Otomasyon sistemlerinden silinen akaryakıt miktarının 250 olimpik havuzu dolduracak kadar yüklü olduğu ve 20 bin akaryakıt tankerine denk geldiği vurgulandı. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı koordinesinde düzenlenen operasyonla ilgili yeni görüntüler de ortaya çıktı.

50 ilde 220 şüphelinin gözaltına alındığı "Silici" kod adlı "Akaryakıta Bağlı Vergi Kaçakçılığı"operasyonunda yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Son beş yılda devleti 15 milyar lira zarara uğratan şüphelilerin, uzaktan erişimle otomasyon sistemlerinden 608 milyon litrelik akaryakıtı silmek için kullandıkları özel yazılıma yakalanmamak için "Oyun Sitesi" süsü verdikleri ortaya çıktı.

Otomasyon sistemlerinden silinen akaryakıt miktarının 250 olimpik havuzu dolduracak kadar yüklü olduğu ve 20 bin akaryakıt tankerine denk geldiği vurgulandı. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı koordinesinde düzenlenen operasyonla ilgili yeni görüntüler de ortaya çıktı.

Cumhuriyet Tarihi'nin en büyük "Akaryakıta Bağlı Vergi Kaçakçılığı" operasyonuyla ilgili yeni ayrıntılar ve görüntüler ortaya çıktı. İstanbul, Ankara ve İzmir'in de aralarında olduğu toplam 50 ilde düzenlenen "Silici" kod isimli operasyonda 220 şüpheli gözaltına alınmış, şüphelilerin son beş yılda devleti 15 milyar lira zarara uğrattıkları iddia edilmişti.

Şüphelilerin, akaryakıt istasyonlarından 608 milyon litre akaryakıt satış verisini müdahale ettikleri otomasyon sistemlerinden sildikleri tespit edilmiş ve silinen akaryakıtın maddi değerinin 3.6 milyar lira olduğu ifade edilmişti. O operasyonla ilgili polis kayıtlarına alınan yeni görüntüler ortaya çıkarken, operasyonun bilinmeyen bazı detayları da ortaya çıktı.

250 OLİMPİK HAVUZU DOLDURUYOR

İddialara göre; kaçakçılar tarafından geçmişte fiziki olarak yapılan satış silme işlemlerinin, son operasyonda gözaltına alınan şüpheliler tarafından uzaktan erişimle yapıldığı anlaşıldı.

Otomasyon sistemlerinden silinen akaryakıt miktarının 250 olimpik havuzu dolduracak kadar yüklü olduğu ve 20 bin akaryakıt tankerine denk geldiği açıklandı.

Şüphelilerin otomasyon sistemlerinden akaryakıtı silmek için kullandıkları yazılım programına; polise yakalanmamak için "Oyun Sitesi" süsü verdikleri de ortaya çıktı. Operasyonda; 170 akaryakıt istasyonu, 23 akaryakıt dağıtıcı firması, istasyon teknik destek firması, üç otomasyon yazılım şubesi olmak üzere 242 noktada yapılan aramalarda mali belgeler ve bilgisayarlara el konulmuştu.

Haber:EMİR SOMUR 

https://www.sabah.com.tr/yasam/2021/01/17/son-dakika-dev-vurgunda-yeni-ayrintilar-ortaya-cikti-oyun-sitesi-kamuflajiyla-gizlenmisler?paging=6
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

BU HAFTA YORUMLANANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri