İl Pandemi Kurulu olağanüstü toplandı!

İl Pandemi Kurulu olağanüstü toplandı! Giresun İl Pandemi Kurulu, 5 Mayıs Salı günü saat 16.00’da Vali Harun Sarıfakıoğulları başkanlığında toplandı.

İl Pandemi Kurulu olağanüstü toplandı!
son-dakika-haberleri
G.Tarihi: 08.05.2020 18:21
1928 Okunma
0
Yeni Alınan Kararlar, İl Pandemi Kurulunda Görüşüldü

 Giresun İl Pandemi Kurulu, 5 Mayıs Salı günü saat 16.00’da Sayın Valimiz Harun Sarıfakıoğulları başkanlığında toplandı.

Valilik Konferans Salonunda, ilgili kurul üyeleri ile birlikte dar kapsamlı olarak gerçekleştirilen Pandemi Kurulu toplantısında, son günlerde ülke genelinde alınan kararlara uyum sağlayacak şekilde ilimizde alınacak tedbirlerin görüşüldüğü toplantının açılışında bir değerlendirmede bulunan Vali Harun Sarıfakıoğulları, alınan kararların, koronavirüs ile mücadelede en etkili yöntem olan sosyal izolasyonu sağlamaya yönelik olduğuna dikkat çekti. 

Koronavirüs salgınıyla etkin mücadele için Giresunlu vatandaşlarımızın, her ortamda sosyal mesafelerini korumalarının önemli olduğuna vurgu yapan Vali Sarıfakıoğulları, kısıtlama getirilmeyen vatandaşlarımızın da zorunlu olmadıkça sokağa çıkmamalarını ve alınan tüm kararlara ve getirilen kurallara riayet etmelerini istedi. 

Vali Sarıfakıoğulları, “Giresun olarak içerisinde bulunduğumuz durumu fotoğraflamak adına bir araya geldik. Bunların yanı sıra özellikle üretim ve tedarik zincirinin etkilenmemesi için çay başta olmak üzere fındıkta pandemi sürecinin etkilerini minimize edebilecek önlemleri almak için bir aradayız. Özellikle çay üretiminde yer alan üreticilerimiz, müstahsillerimiz ağırlıkla İstanbul da ikamet ediyorlar. İstanbul da bildiğimiz gibi pandeminin en yoğun yaşandığı illerden biridir. O nedenle ya gelmemeleri için gerekli önlemler alınacaktır, ya da Sağlık Bakanlığın, Bilim Kurulu toplantıları sonrası alınacak kararlara bağlı olarak sadece bir kişinin temsilen gelmesini arzu ediyoruz. Burada iş gücündeki eksikliği de Kaymakamlıklar ve sivil toplum kuruluşları nezdinde oluşturduğumuz birliklerle çözmeyi düşünüyoruz. Fındık içinde aynı çalışmayı yapmamız gerekir. Fındık toplama zamanına kadar bu durumun gündemden düşmesini umuyoruz” diyerek üretim ve tedarik zincirinin devamı için alınması gereken önlemler hakkında bilgi verdi. 

Sayın Cumhurbaşkanımızın yaptığı açıklamayla, 13–15 Mayıs tarihlerinde 65 yaş üstü ve 20 yaş altı gruplar ile ilgili kısıtlılığın esnetilmesi ile ilgili İçişleri Bakanlığı genelgesine de değinen Vali Sarıfakıoğulları “Bu tarihler arasında sokağa çıkması kısıtlanan; yaşlılarımız, gençlerimiz ve çocuklarımız, kendilerine tanınan bu süre içerisinde yine sosyal mesafe kuralına ve hijyen kurallarına uyacaklardır” dedi.

Havaların ısınmasıyla birlikte, koronavirüs salgını ile mücadelede en etkili yol olan sosyal izolasyonun zaafa uğrayacağı gibi bir algı oluştuğuna dikkat çeken Vali Sarıfakıoğulları “Yaylaların cazibe merkezi haline geleceğini düşünerek biz daha önce piknik amaçlı toplanmalarını men etmiştik. Hatta bu tür yerlerin yollarını kapatmıştık. Onun dışında 20 ila 65 yaş arasındaki kişilerin bağına bahçesine gitmesine üretim zinciri içerisinde olmaları konusunda herhangi bir kısıtlılık yoktu ama 13–15 Mayıs tarihleri arasında esnetilen kısıtlılıktan dolayı bazı vatandaşlarımız yaylalara gidip kalmayı düşünebilirler. Bu noktalarda neler yapabiliriz, algı ve eğitim amaçlı neler yapabiliriz, bununla ilgili çalışmalarımıza başlayarak, bir yol haritası çıkarıp bunları uygulayacağız” diyerek alınan kararların hassasiyetle uygulanacağına vurgu yaptı.

İşyerleri üzerindeki kısıtlamaların da bazı kurallara riayet edilmek suretiyle esnetilmeye başladığını söyleyen Vali Sarıfakıoğulları “Esnaf odalarımızla ilgili arkadaşlar alt sektörlerle ayrı ayrı Vali Yardımcımız başkanlığında bir araya gelerek taleplerini her daim bize ileteceklerdir. Maske dağıtımı ile ilgili süreç devam ediyor. kamu kurum ve kuruluşlarımıza TMO üzerinden maske dağıtımı gerçekleştiriliyor. Pazar yerlerimizde, belediyemiz ve Vefa Sosyal Destek gurubu üzerinden de dağıtımlar devam ediyor” açıklamasında bulundu.

Yurtdışından gelerek ilimizde misafir edilen vatandaşlarımızla ilgili de bilgi veren Vali Sarıfakıoğulları “Yurtdışından gelen vatandaşımızı 14 günlük izolasyon sürecinin bitmesinin ardından memleketlerine uğurluyoruz. Bu süreçte canla başla çalışan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Yine; sağlık çalışanlarımıza, kolluk kuvvetlerimize, belediye çalışanlarımıza, öğretmenlerimize, pandemide etkin bir biçimde görev alan diğer arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz.  Koronavirüs salgınıyla mücadele noktasında bulunduğumuz bu yeri muhafaza etme adına halk sağlığı ekiplerimiz nezdinde eğitim çalışmalarımızı biraz daha sıklaştırmamız gerekecek. Açılan ve açılacak olan sektörler var. Bu durumun bizi rehavete sürüklememesi adına bu sektör temsilcileriyle halk sağlığı yetkililerimizin toplantı yaparak gerekli önlemleri almalarında yarar görüyorum” dedi.

Vali Sarıfakıoğulları’nın açıklamalarının ardından gündeme dair konular görüşülerek, uygulamaya konulan tedbirler, bu tedbirlerin uygulanması sırasında ortaya çıkan sorunlar ve bu sorunların çözüm yolları ile alınacak ilave tedbirler görüşüldü.
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri