İMAM HATİPLİLER PİLAV GÜNÜNDE BULUŞTU

Eynesil’de EYİMDER tarafından bu yıl 22. düzenlenen geleneksel pilav günü Kur'an-ı Kerim tilaveti okunması ile başladı.

İMAM HATİPLİLER PİLAV GÜNÜNDE BULUŞTU
son-dakika-haberleri
G.Tarihi: 26.12.2022 08:37
909 Okunma
0
İMAM HATİPLİLER PİLAV GÜNÜNDE BULUŞTU
Eynesil’de EYİMDER tarafından bu yıl 22. düzenlenen geleneksel pilav günü Kur'an-ı Kerim tilaveti okunması ile başladı.
Kur'an-ı Kerim tilaveti okunmasının ardından katılımcılara dernek faaliyetleri ile ilgili olarak bilgi veren Eynesil İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (EYİMDER) Başkanı Ramazan Öztürk, Derneğin bugünkü konumuna gelmesine ve faaliyetlerine katlı sağlayanlara teşekkür etti.
Öztürk, “Kuran tilaveti, dua programı ve 22. Pilav günümüze hoş geldiniz.
2012 yılı 13. Pilav gününde Ramazan OKUR hocamızın öncülüğünde alınan kararla birlikte EYİMDER in resmi müracaatını 28 Kasım 2012 de tarihinde yaptık. 10 yıla neler sığdırdık kısaca sizlerle paylaşmak istiyorum.
 Derneğin ilk faaliyeti olarak İ.H.L. si girişimlerimiz sonucu okulumuz Anadolu İ.H.L.sine çevrildi.
 Dernek olarak ilçemiz ve yakın ilçelerde, birçok aile ve çocuk eğitimiyle ilgili seminerler düzenledik. Seminerleri farklı salonlarda, toplantıları okulda yapıyorduk. Yönetimdeki arkadaşlarla dernek merkezi yapma kararı aldık. Dernek binamızı kiraladık. Çok sayıda direkle karşılaştık. Hep beraber yaptığımız çalışmalarla derneği,  bahçesiyle beraber kültür merkezi haline getirdik. Emeği geçenlerden Allah razı olsun.  Edep okulu adında 4-6 yaş grubu çocuklarımıza müftülükle ortaklaşa tam gün, edep, kuran ve değerler eğitimi, orta ve lise öğrencilerine etütler ve dersler, kadın ve çocuklara yönelik Kuran kursu, bayanlara özel sohbet dersleri, erkeklere Cuma sohbetleri öğrencilere yönelik sinema günleri gerçekleştirdik.
 Okullarımızla beraber, öğretmen, öğrenci ve camii cemaati buluşmaları, sabah namazı buluşmaları düzenledik. Okul ziyaretlerimiz, öğrenci ve öğretmenlerimize kahvaltı, iftar programları, cami programları düzenleyerek, öğrencilerimize manevi duyguları yaşatmaya çalıştık. 
 Çanakkale seyahatleri düzenledik; 2015 yılında takdir alan öğrencilerimize Çanakkale ve İstanbul gezisi düzenledik. Yine aynı yıl İhya kız Kuran kursu, Hafız öğrencileri ve velileriyle Çanakkale, İstanbul gezisi düzenledik. 1 yılda 2 büyük geziye ev sahipliği yaptık.
  İstanbul ve çevre illerdeki mezunlarımıza yönelik İstanbul’da 5 buluşma gerçekleştirdik. Gelemeyen mezunlarımızın, dostlarımızın, biz yanına giderek buluştuk. İlçe ve il dışındaki kardeşlerimizi iş yerlerinde makamlarında ziyaret ederek sevgi köprüsü oluşturduk.
 İlçemizde hayırseverler tarafından Hafızlık Kuran kursu yapıldı. Kurs dernek yönetiminin aldığı kararla binayı Hafızlık İmam Hatip ortaokuluna çevirmek istediklerini bildirdiler. ÖNDER Genel Merkezin desteğiyle beraber bizde EYİMDER olarak talebimizi MEB. deki dostlarımıza bildirdik, görüşmelere başladık. İl milli eğitimin böyle bir okulu Eynesil’e değil Giresun’a bile vermezler, Türkiye’de bu okullar çok az sayıda, bölgelerde açılan bir okul, demelerine rağmen, durmadık, devam ettik. Ve sonunda EYİMDER VE KURAN KURSU DERNEĞİNİN çabalarıyla Hacı Mustafa Eren Hafız İ.H.O. olarak bakanlık tarafından onaylandı. Rabbim emeği geçenlerden razı olsun. 
Pandemi döneminde hayırseverlerin desteğiyle 300 civarında ihtiyaç sahiplerine erzak kolisi dağıttık, öğrencilerimize burslar verdik bunları hep beraber yaptık. Yine geçen senelerde, müracaatı yapılıp onaylanmayan Anadolu İ.H.L.nin Proje olması için Dernek olarak ÖNDER genel merkezimizin desteğiyle MEB.le temasa geçip, görüşmeler sağlayıp tekrar müracaatımızla beraber, okulumuz Fen ve Sosyal bilimler proje uygulayan okul haline geldi. Bu sene tamamen kendi üyelerimizin desteğiyle, bölgemizde hiçbir kamu kurum ve kuruluştan,  bir litre mazot dahi almadan İ.H.O. ve İ.H.L. öğrencilerimizle 6 günlük mükemmel bir kültür gezisi düzenledik. Gittiğimiz yerlerde ev sahibi gibi olmanın mutluluğunu yaşadık. Çünkü mezunumuz ve Emekli Hocalarımızla beraber olduk. Gençlerimiz ecdadın izlerini gördüler, milli, manevi ve duygu dolu anlar yaşadılar. 3. Lige çıkan Amber Çay Eynesil Belediye sporumuza sponsor olarak, spora ve sporcularımıza destek sağladık" dedi. 
EYİMDER Eynesil ÖNDER İmam Hatipliler Dernek binasında sosyal alanlarda gerçekleştirilen 22. Geleneksel Pilav Günü’ne Eynesil Meslek Yüksekokuu Müdürü Öğr.Gör.Engin Kaban, Giresun Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Çalgan, Giresun Kızılay Başkanı Murat Cansız,  MHP Eynesil İlçe Başkanı Suphi İncekara, dernek üyeleri ve diğer davetliler katıldı.
Pilav günü etkinliği, misafirlere pilav ikramının ardından Görele Merkez Şehitlik Camii imamı Şenol Yılmaz’ın yaptığı dua ile son buldu. Ahmet CEYLAN
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri