AMİRAL ŞÜKRÜ OKAN TİREBOLU'DA ANILDI

AMİRAL ŞÜKRÜ OKAN TİREBOLU'DA ANILDI

AMİRAL ŞÜKRÜ OKAN TİREBOLU'DA ANILDI
Tirebolu
G.Tarihi: 26.02.2020 01:06
2788 Okunma
0
Amiral Şükrü Okan, Tirebolu’da Anıldı!

Tirebolu’nun yetiştirdiği değerli komutanlardan Koramiral Şükrü Okan, ölümünün 63’ncü yılında memleketi Tirebolu’da sade bir töreni yapıldı…

Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk Donanma Komutanı olan Koramiral Şükrü Okan, 18 Şubat Salı günü ölümünün 63’ncü yılında memleketi Tirebolu’da, sade bir törenle anıldı. Koramiral Okan için aynı gün ve aynı saatte İstanbul’daki mezarı başında da anma töreni yapıldı.

Tirebolu’da 18 Şubat Salı günü saat 12’de ilçenin Hamam Mahallesinde bulunan Kahramanlar Anıtı önünde İstanbul Kadıköy Tirebolu Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Abdullah Hıdıroğlu‘nun organizesinde gerçekleşen anma törenine; Tirebolu Belediyesi Başkan Vekili Kazım Tarakçı ile İl Genel Meclisi Üyeleri Murat Arslan ve Ömer Cebeci, İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Abdülkadir Eroğlu, CHP Tirebolu İlçe Başkanı Fatma İyice, MHP Tirebolu İlçe Başkanı Durmuş Ahmet Memiş, İYİ Parti Tirebolu İlçe Başkanı Erdinç Bektaş, Tirebolu İletişim Fakültesi Yaşatma Derneği Başkanı Şaban Aydın Arslan’ın yanı sıra köy ve mahalle muhtarlarıyla bazı STK temsilcileri de katıldı.

Tirebolu’da, Koramiral Okan’ın anıtı önünde gerçekleşen anma töreninde, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından kısa bir konuşma yapan Kadıköy Tirebolu Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hıdıroğlu, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk Donanma Komutanı olan Şükrü Okan’ın hayatını ve hizmetlerini anlatarak, tüm katılımcılara teşekkür etti. Bilindiği gibi, Türk Donanma Komutanlığı’nda önemli hizmetlerde bulunan Okan, 1945’de yaş hattinden emekli olmuş ve 18 Şubat 1957’de İstanbul’da vefat etmişti. Değerli komutanımızı bir kez daha saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz.

 MAHMUT BORA - TİREBOLU
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri