Belgesel Sinemacılar Birliği Tirebolu İletişim Fakultesinde...

Belgesel Sinemacılar Birliği Tirebolu İletişim Fakultesinde...

Belgesel Sinemacılar Birliği Tirebolu İletişim Fakultesinde...
Tirebolu
G.Tarihi: 30.11.2017 09:07
1813 Okunma
0
Belgesel Sinemacılar Birliği Tirebolu İletişim Fakultesinde...
Belgesel Sinemacılar Birliği’nin, üniversiteler arasında düzenlediği “Belgesel Film Proje Geliştirme ve Sinema Atölyesi” çalışmalarının ikinci ayağı, 20-21 Kasım tarihlerinde Tirebolu İletişim Fakültesi’nde gerçekleşti.

Tirebolu İletişim Fakültesi’ne daha önce de gelen ve ilk incelemelerini o zaman yapan birlik yöneticileri, geçen  buraya ikinci kez gelerek, fakülte öğrencilerinin  atölye çalışmalarını yerinde gözlemlediler. Öğretim üyeleri Mustafa Ünlü, Bingöl Elmas, Peri Johnson ve Sibel Tekin’den oluşan Belgesel Sinemacılar Birliği görevlileri, fakülte öğrencileri tarafından hazırlanan belgesel projelerin nasıl geliştirilebileceği, bunlara nelerin eklenip çıkarılabileceği, söz konusu belgesellere başka bir boyut kazandırılıp kazandırılmayacağı ve projenin niteliklerinin hangi yönde olması gerektiği gibi konular üzerinde durarak, öğrencilerin gerçekleştirdiği sunumları dikkatle izlediler.

Fakülte öğretim üyeleri Mesut Coşkun, Nedim Serhat Bilecen ve Gökhan Toptepe’nin de jüri olarak görev aldığı sunum esnasında öğrencilere sorular yöneltilirken; eleştiriler ve yorumlar da yapıldı. Sunumların bitiminden sonra tekrar söz alan birlik yöneticisi Ünlü, sunum sırasında jest ve mimiklerin doğru kullanımı ve  karşıdaki jüri üyelerini ikna etme gibi gerekliliklere değinerek, çalışmanın 3’ncü ayağında yapılacak işlemler üzerinde durdu.

Atölye çalışmalarının 3’ncü ayağı için projesi seçilen 2 öğrencinin 14-15 Aralık’ta İstanbul’da yapılacak finallere katılacağı ifade edilirken; buradaki 2 günlük süreç içinde dereceye giren öğrencilerin, yurt içi ve yurt dışından gelen profesyonel ekiplerle tanışma ve projelerle ilgili görüşme fırsatı da bulacakları kaydedildi.
Haber: Mahmut BORA - Fotograflar: Çağla GÜRDAP
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

BU HAFTA YORUMLANANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri