GURBETÇİLERDEN ÖRNEK DAVRANIŞ

GURBETÇİLERDEN ÖRNEK DAVRANIŞ

GURBETÇİLERDEN ÖRNEK DAVRANIŞ
Tirebolu
G.Tarihi: 06.08.2018 06:45
2509 Okunma
0


Tirebolu’nun Örenkaya Köyü gurbetçileri, geçen yıl başlattıkları Çevre Temizliği Kampanyasını bu yıl da sürdürdüler ve örnek bir harekette bulunarak, yaşadıkları yöreyi çöplerden arındırdılar…

Tirebolu’nun Örenkaya Köyünden olup, iş-aş için gurbet ellerde hayat mücadelesi veren köylüler, tatil ve hasat mevsimi için geldikleri köylerinde örnek bir çalışmaya imza atarak, bulundukları çevreyi tertemiz yaptılar.

Yurdun çeşitli şehirlerinde yaşayan Örenkayalılar, yaz tatilini geçirmek için geldikleri köylerinde geçen yıl başlattıkları örnek kampanyayı bu yıl da sürdürerek, bir haftalık süre içinde yöreyi çöplerden tamamen arındırmayı başardılar. Gurbet ellerden gelen Örenkayalılar, köylerinde şenlik havasında çevre temizliği yaparak, örnek bir çalışmaya daha imza attılar. Gurbetten sılaya gelen Örenkayalılar, köy ve otoyol çevresinde bulunan çöplere dikkat çekerek, çevre temizliğinin önemini vurgulayıp, çöp poşetleri ellerinde dağ-bayır dolaştılar ve tertemiz bir ortam oluşmasına katkı sağladılar.

“Bu yıl ikincisini gerçekleştirdiğimiz çöp toplama etkinliği, bizim için farklı bir etkinlik. Yıl boyunca köyümüz ve çevresinde biriken çöpleri toplayarak, burada oturan köylülerimize de örnek oluyoruz” diyen Örenkayalı gurbetçilerin bu anlamlı etkinliği, köy meydanında yapılan muhteşem bir piknikle sona ererken, gurbetçi çevrecilerin gerçekleştirmiş olduğu etkinlik, kamuoyunda ve çevrede büyük takdirle karşılandı.Mahmut BORA - TİREBOLU
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri