Hayvanlarınızı aşılatmayı ihmal etmeyin!

Hayvanlarınızı aşılatmayı ihmal etmeyin!

Hayvanlarınızı aşılatmayı ihmal etmeyin!
Tirebolu
G.Tarihi: 20.08.2017 00:59
1491 Okunma
0
Tirebolu’da Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünce sobahar dönemi Şap Aşılama Kampanyası başlatıldı. Müdürlükten yapılan açıklamada, ilgili bakanlık tarafından ülke genelinde uygulamaya konulan “Bölgesel Risklerin Azaltılmasına Dayalı ŞAP Hastalığının Kontrol ve Eridikasyon Projesi” kapsamında, il genelinde 1 Ağustos – 30 Ekim 2017 tarihleri arasında büyükbaş hayvanlara yönelik olarak sonbahar dönemi Şap Aşılama Kampanyası’nın başlatıldığı bildirildi.

Yetkililer, Kurban Bayramı’nın yaklaşması nedeniyle kampanyanın bir ay öne çekildiğini belirterek, Ağustos ayı içinde özellikle kurbanlık olarak sevk edilen hayvanların aşılanacağını kaydettiler.

Halk arasında, “Dalak” olarak da bilinen Şap hastalığı, bütün çift tırnaklı hayvanlarda rastlanan çok bulaşıcı viral bir hastalık olduğu belirtilen açıklamada; “Ağızda, tırnakta ve memelerde yaralar oluşturan bu hastalık, et veriminde yüzde 30-45, süt veriminde de yüzde 15- 35 arasında berim kaubına neden olur. Özellikle  genç hayvanlar hastalığa karşı son derece hassas olup, ölümlere yol açabilir. Hastalıktan korunmanın yolu, 2 yaşın üzerindeki tüm hayvanların 6 ay aralıkla yılda 2 kez aşılanmasıdır. Üreticilerimizin kampanya döneminde hayvanlarını aşı yaptırmaları, 5996 sayılı kanun gereğince mecburi olup, aksi takdirde cezalı duruma düşeceklerdir” şeklindeki ifadelere yer verildi. Tüm hayvan sahiplerine önemle duyurulur. Siz siz olun, en geç 30 Ekim tarihine kadar büyükbaş hayvanlarınızı mutlaka aşılatın... Mahmut BORA
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri