HEYKELİ ÇALDILAR FAKAT POLİSTEN KAÇAMADILAR

TİREBOLU HABER,TİREBOLU EKSPRES,TİREBOLU BELEDİYESİ,TİREBOLU SONDAKİİKA

HEYKELİ ÇALDILAR FAKAT POLİSTEN KAÇAMADILAR
Tirebolu
G.Tarihi: 09.02.2017 21:17
3536 Okunma
0
GİRESUN-Tirebolu İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Araştırma ve Soruşturma Büro Amirliği Ekiplerinin sıkı takibi sonucu yakalanan 4 zanlı, evraklarıyla birlikte adalete teslim edildi...
Tirebolu’da 22 Ocak 2017 günü Yeniköy Mahallesi Gazi Paşa Caddesinde bulunan Öğretmen Evleri Sitesinde depo olarak kullanılan daireden yaklaşık 90 kilo ağırlığındaki bronz at heykelini çalan hırsızlar, emniyetin sıkı takibi sonucu kıskıvrak yakalandı.
Edinilen bilgiye göre; Emine jadidi’ye ait olan ve bir süre önce ölen eşi İran asıllı Dr. Ali Rıza Jadidi’den kendisine miras kalan bronzdan yapılmış 90 kilo ağırlığındaki at heykeli, 22 Ocak 2017 günü çalınmıştı. Olayın emniyete haber verilmesiyle harekete geçen İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Araştırma ve Soruşturma Amirliği Ekipleri, olayın meydana geldiği yerin yakınında ve ilçede bulunan güvenlik kameralarının incelenmesi sonucunda, olayın 22 Ocak 2017 gecesi saat 03 ile 04 sıralarında gerçekleştirildiğini ve heykelin çalınmasında 28 TE 523 plakalı Ford Transit marka aracın kullanıldığını tespit ederek, çevrede geniş çaplı arama ve tarama çalışmaları başlattılar.
Hırsızlık olayında kullanılan aracın H. A. isimli şahsa ait olduğunu tespit eden Suç Araştırma ve Soruşturma Büro Amirliği Ekipleri, 3 Şubat Cuma günü Espiye ilçesine giderek, söz konusu aracı bulup araçta inceleme yaptılar. 28 TE 523 plakalı aracın olayda kullanıldığı belirlenirken; yapılan tahkikat sonucunda araç sahibiyle olaya karışan diğer 3 kişi de tespit edildi.
Bronz kaplama olan ve 90 kilo ağırlığındaki at heykelini çalan hırsızların araç sahibi H. A. ile B. U.,B. K. ve M. Ö. olduğu anlaşılırken; Tirebolu İlçe Emniyet Müdürlüğünde gözaltına alınan zanlılar, haklarında yapılan sorşturma sonrasında evraklarıyla birlikte Tirebolu Cumhuriyet Savcılığına sevkedildiler.
Öye yandan, 90 kilo ağırlığındaki bronz at heykelinin, İran asıllı merhum doktor Ali Rıza Jadidi tarafından antika olarak yapıldığı ve maddi değerinin yaklaşık 25 bin TL olduğu öğrenildi. 

Haber:Mahmut Bora -TİREBOLU
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri