KIŞLIK ÜRÜNLERİNİ İSTANBUL'A TAŞIYORLAR

KIŞLIK ÜRÜNLERİNİ İSTANBUL'A TAŞIYORLAR

KIŞLIK ÜRÜNLERİNİ İSTANBUL'A TAŞIYORLAR
Tirebolu
G.Tarihi: 28.11.2016 11:56
4393 Okunma
1
Kışlık ürünlerini İstanbul’a taşıyorlar
Yaz boyunca yetiştirilen sebze ve meyveleri İstanbul’a göçe den Karadenizlilere ulaştırılıyor.
Gurbetteki Karadenizlilere gönderilmek üzere hazırlanan paketleri taşıyan Tirebolulu Mustafa Keçeci sıladakilerin gurbete gönderdikleri yüklerin sebze ve mevte ağırlıklı olduğunu belirtti.
Keçeci, “Ben Tirebolu’ya başlı Özlü Köyünde kalıyorum. Kış aylarında ise İstanbul’daki çocuklarımın yanına gidiyorum. İstanbul’a giderken güz hasadı dediğimiz sebze ve meyve ağırlıklı olmak üzere çeşitli yiyecekleri aracım ile İstanbul’daki yakınlarıma götürüyorum. 
Buradaki komşularımda hazırladıkları yükleri koli yaparak gurbetteki yakınlarıma ulaştırmak üzere bana veriyorlar. Önceki yıllarda kamyonetim vardı. Özlü Köyünün yanı sıra Yalıköy ve Görele ilçesine bağlı Karaburun Köylerinden ban yetiştirdikleri ürünleri teslim ederlerdi,  bende bunları gurbetteki yakınlarına ulaştırdım. Eylül ayından başlayarak Aralık ayına kadar her ay beş altı sefer yaptığım oluyordu. Gurbette yakını olanların yanı sıra buradan gurbete gidenlerde bize yük veriyordu. Malum otobüsler her yükü, ya da çok fazla bagaj olunca bu yükleri almıyor.  Şimdi bu süreç yine devam ediyor. Ancak bazı otobüs firmaları bu denli çok olan yükleri göz önünde bulundurarak kargo taşımacılığına başladı. 
Ben genelde otobüslerin almadıkları yükleri götürüyorum. Vatandaş ne gönderse göndersin ben kilosuna 1 lira alıyorum. Bu günlerde ağırlıklı olarak mandalina gönderen çok oluyor. Mandalinanın yanı sıra kivi, kabak, fasulye turşusu gibi köyde yetişen doğal ürünler bu şekilde gurbetteki Karadenizlilere ulaşmış oluyor.”dedi.
Ahmet CEYLAN
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Kenan ÖZTÜRK7 yıl önce
kilosuna 1 tl. akla ziyan.zaten mandalinanın kilosu 1 tl. hadi istanbulda kilosu 2 tl. olsun. değer mi?

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri