MANTARDA HASAT VAKTİ

MANTARDA HASAT VAKTİ

MANTARDA HASAT VAKTİ
Tirebolu
G.Tarihi: 01.07.2018 10:49
1670 Okunma
0


MANTARDA HASAT VAKTİ

Tirebolu Ziraat Odası Başkanlığı, yörede İstiridye Mantarı üretimini yaygınlaştırmak amacıyla oda bünyesinde örnek olarak ürettiği 250 kilo mantarı, İlçe Protokolüne hem yedirdi ve hem de hediye etti…
Tirebolu Ziraat Odası Başkanlığı, yörede İstiridye Mantarı üretimini yaygınlaştırmak ve çiftçilere ek gelir sağlamak amacıyla kendi bünyesinde geliştirdiği ilk projenin meyvelerini almaya başladı.

Son yıllarda lezzeti ve besin değeriyle tüketicilerin dikkatini çeken İstiridye Mantarı’nı yetiştirmek ve üretimini yaygınlaştırmak için harekete geçen Tirebolu Ziraat Odası Başkanlığı, oda bünyesinde oluşturduğu kapalı ortamda 40 günlük süre içinde yaklaşık 1 tonluk kompost üretim alanında 250-300 kilo mantar elde etti. Yenilenen Ziraat Odası’nın alt katındaki 80 metrekarelik alanda iklimlendirme standartlarında ilk üretimi gerçekleştiren oda görevlileri, elde edilen yaklaşık 250-300 kiloluk mantarın bir bölümünü Ramazanın son gününde düzenledikleri İftar Proğramında davetlilere yedirdiler. Kalan bölümü de protokol üyelerine hediye olarak dağıtan Ziraat Odası Başkanlığı, böylece ilk hasattan elde edilen mantarı tüketiciye intikal ettirmiş oldu.

İstiridye Mantarı’nın, lezzet ve besin değeri bakımından çok önemli olduğuna dikkat çeken Tirebolu Ziraat Odası Başkanı Erim Yaman, yöredeki üreticilere örnek olsun diye yaklaşık 250-300 kilo mantarı oda bünyesinde ürettiklerini belirterek, “Biz, kurum olarak ilk deneme üretiminde yüzde yüze varan bir başarıya ulaştık. İstiridye Mantarı, lezzeti ve besin değeri açısından çok harika bir ürün. Üstelik, üreticiye ekonomik anlamda getirisi de olacak bir madde. Mantar yetiştiriciliğini yaygınlaştırmak ve yöremizdeki çiftçilere benimsetmek amacıyla gerçekleştirmiş olduğumuz ilk projemiz gayet başarılı oldu ve yaptığımız hasatta da bunun meyvelerini aldık. Yöremizde İstiridye Mantarı yetiştirmek isteyen üreticilerimize her konuda yardımcı olmaya hazırız” şeklinde ifadeler kullanıp, bu ürünü yetiştirmek isteyen çiftçilere devletçe kredi de verilmekte olduğunu sözlerine ekledi.    Mahmut BORA- TİREBOLU
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri