ÖĞRENCİLER BİR GÜNLÜĞÜNE ASKER OLDU

TİREBOLU AKASYA ÖZEL EĞİTİM VE REHABİLİTASYON MERKEZİ ÖĞRENCİLERİ BİR GÜNLÜĞÜNE ASKER OLDU BEKİR ÖZTÜRK 10 - 16 Mayıs engelliler haftası nedeni ile Giresun’un Tirebolu ilçesinde faaliyetini sürdüren Akasya Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi çalışanla

ÖĞRENCİLER BİR GÜNLÜĞÜNE ASKER OLDU
Tirebolu
G.Tarihi: 18.05.2016 09:48
2169 Okunma
0
TİREBOLU AKASYA ÖZEL EĞİTİM VE REHABİLİTASYON MERKEZİ ÖĞRENCİLERİ BİR GÜNLÜĞÜNE ASKER OLDU
BEKİR ÖZTÜRK
10 - 16 Mayıs engelliler haftası nedeni ile Giresun’un Tirebolu ilçesinde faaliyetini sürdüren Akasya Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi çalışanları ve öğrencileri Görele ilçesinde çeşitli ziyaretlerde bulundu.
Görele İlçe Emniyet Müdürlüğünü ve İlçe Jandarma Komutanlığını ziyaret eden engelli öğrenciler askerler tarafından çok sıcak bir şekilde karşılandılar. Öğrenciler birkaç saatliğine de olsa askerlik görevlerini yerine getirdiler. Üzerlerine giydikleri kamuflajlara kısa sürede alışan öğrenciler selam vermeyi, nöbet tutmayı ve şınav çekmeyi öğrendiler. Askerlerle birlikte aynı karavanadan yemek yiyen engelli öğrenciler komutanlarına teşekkür ettiler.
Ziyaretin sonunda çıkarmak istemedikleri kamuflajları da kendilerine hediye edildi. Tezkerelerini alan öğrenciler unutamayacakları bir gün geçirdi. Öğrencilerle birlikte ziyarette bulunan kurum fizyoterapisti Fuat Sönmez, “10 -16 Mayıs engelliler haftası nedeniyle toplumumuzdaki engellilere ve onların yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek; engelli kardeşlerimizle toplumumuzu kaynaştırmayı hedefledik. Türk toplumunun yüzde 12’ si engelli. Bu istatistiğe göre yalnızca Görele de 2 bin kadar engelli vatandaşımız var ancak bunlar sokakta değiller. Evlerinde köylerde ancak kısıtlı imkanlar kısıtlı bir sosyallik ile hayatlarını sürdürüyorlar. Çok şükür ki toplumumuz giderek bilinçleniyor yetkililer engelli vatandaşlarımız için her gün biraz daha çalışıyor onların seslerini her gün biraz daha duyuyorlar” dedi.
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri