Tirebolu’da Arıcılık Gelişiyor!

Tirebolu’da Arıcılık Gelişiyor!

Tirebolu’da Arıcılık Gelişiyor!
Tirebolu
G.Tarihi: 09.07.2020 09:30
5907 Okunma
0
Tirebolu’da Arıcılık Gelişiyor!

İlçede Genç Çiftçi Projesi kapsamında arıcılara 40 adet kovan ve 30 bin TL devlet desteği hibe edildi…

Fındık ve çay tarımının yoğun olarak yapıldığı bir yer olan Tirebolu’da, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün geliştirdiği örnek projelerle üreticiler, ev ekonomilerine katkıda bulunmak için seracılık ve arıcılık konusunda da önemli adımlar atıyorlar.

Yörede fındık ve çaya ek olarak arıcılık ve seracılık sektörüne de el atan üreticiler için yoğun mesai uygulayan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, devletin de hibe desteği verdiği projeleri hayata geçirmek için büyük gayret gösteriyor. İşte bunlardan birisi de Genç Çiftçi Projesi kapsamında gerçekleştirilen Arıcılık oldu. Söz konusu proje kapsamında ilçedeki arıcılara 40 adet kovan ve arıcılık malzemelerinden oluşan toplamda 30 bin TL devlet destekli hibe sağlandığını bildiren İlçe Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Gencan, yöremizde arıcılığın geliştirilmesi için çalıştıklarını söyledi. İlçede fındık ve çaydan sonra, seracılık ve arıcılık faaliyetlerine de büyük önem verdiklerini kaydeden Gencan, bu konuda geliştirdikleri projeleri tek tek hayata geçirdiklerini belirterek, “Biz, müdürlük olarak her zaman üreticilerimizin ve müteşebbislerin yanındayız. Bağında ve bahçesinde her türlü tarımsal faaliyet yapacak olan üreticilerimize gereken kolaylığı sağlıyoruz. Üreticilerimiz yeter ki bizden talep etsin, bakanlığımızın verdiği kriterlere uyan herkese her türlü yardımı ve desteği vermeye hazırız” dedi.Mahmut Bora
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri