Tirebolu’da Belediye Işçileri Eylem Yaptı!

Tirebolu’da Belediye Işçileri Eylem Yaptı!

Tirebolu’da Belediye Işçileri Eylem Yaptı!
Tirebolu
G.Tarihi: 03.03.2019 00:35
1889 Okunma
0


Tirebolu’da Belediye Işçileri Eylem Yaptı!


4-5 aydır belediyeden maaşlarını alamadıklarını bildiren taşeron işçiler, 1 Mart Cuma günü belediye  binası önünde toplanarak iş bırakma eyleminde bulundular…

Tirebolu Belediyesinde taşeron işçi olarak görev yapan yaklaşık 30 işçi, 4-5 aydır maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle belediye binası önünde eylem yaparak, haklarını istediler.

Son 4-5 aydır maaşlarını alamadıkları için evlerine ekmek götüremediklerini bildiren taşeron işçiler, 1 Mart Cuma sabahı belediye binası önünde toplanarak, grev yapacaklarını belirterek, birikmiş olan maaşlarının verilmesi talebinde bulundular. Belediye Caddesinde sokakta yürüyüş de yapan ve taşeron firmalarını protesto eden işçiler, uzun süreden beri evlerine ekmek bile götüremediklerini öne sürerek, eylemlerine iş bırakma yoluyla devam edeceklerini bildirdiler ve maaşlarının ödenmesi için belediye yetkililerine seslendiler.

Tirebolu Belediyesi işçilerinin iş bırakma eylemi, ilçe sakinleri tarafından sosyal medyada büyük yankı uyandırırken; işçilerin maaşlarının uzun süredir ödenmemesini kamuoyunda tepki yarattı. Belediyedeki işçilerin 4-5 ay gibi uzun bir süredir maaşsız bırakılmasını eleştiren bazı vatandaşlar, “Belediye şatafatlı açılışlar yapacağına, aileleri ve çocukları evde ekmek bekleyen gariplerin maaşlarını ödese. Fakir fukara ailelerden gelen bu işçilere yazık değil mi?” şeklinde yorumlarda bulundular.  

BAŞKAN KARABIÇAK İŞÇİLERLE GÖRÜŞTÜ

Öte yandan, Tirebolu’da işçilerin sabah yaptığı eylemden sonra kendileriyle görüşme yapan Belediye Başkanı Abdullah Karabıçak, işçilerin görevine devam ettiğini ve alacaklarının en kısa zamanda ödeneceğini söyledi.Haber kaynak:www.tireboluekspress.com


Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri