TİREBOLU’da Selin Acı Bilançosu;..

TİREBOLU’da Selin Acı Bilançosu;...

TİREBOLU’da Selin Acı Bilançosu;..
Tirebolu
G.Tarihi: 30.08.2020 12:52
3882 Okunma
0
TİREBOLU’da Selin Acı Bilançosu; 7 Ölü!

Yöremizde ve ilçemizde 22 Ağustos Cumartesi günü meydana gelen sel felaketinde 5’i jandarma olmak üzere 7 vatandaşımızı kaybettik..!

Giresun ve ilçelerinde geride bıraktığımız hafta sonu meydana gelen şiddetli yağış; özellikle Dereli, Yağlıdere ve Tirebolu ilçelerinde felakete dönüşürken; bu felakette Tirebolu’daki can kaybı 7 kişi olarak belirlendi. 22 Ağustos Cumartesi günü oluşan selde 5’i jandarma olmak üzere 7 vatandaşımızı yitirdik. Bu acı tablo yürekleri dağlarken, 3 bakan ve CHP Heyeti, olay yerlerinde hem incelemede bulundular ve hem de vatandaşların dertlerine deva oldular.

Sel felaketinde özellikle Tirebolu Jandarmasını yasa boğan olayda, 5 askerimiz şehit olurken; bir iş makinesi operatörü ve bir de sivil vatandaşımız hayatını kaybetti. Edinilen bilgilere göre, 22 Ağustos Cumartesi günü meydana gelen selde vatandaşın yardımına koşan Tirebolu Jandarma Bölük Komutanlığı’na ait araç ve Karayoları Şantiyesi’ne ait iş makinesi, Tirebolu-Doğankent yolunun 13’ncü kilometresinde aniden oluşan menfez çökmesi nedeniyle Harşıt Çayı’nın azgın sularına kapıldı. Acı olayda askeri araç ve iş makinesi Harşıt Çayı’ndan güçlükle çıkarılırken; ilk etapta sadece bir askerimizin cansız bedenine ulaşıldı.

Daha sonra yapılan aramalarda ekipler tek tek askerlerimizin ve iş makinesi operatörünün cansız bedenlerine ulaşırlarken; Aşağıboyunuyoğun Köyünde sele kapılan Yasemin Abanoz isimli bir vatandaşımızın da derede boğularak öldüğü öğrenildi. Olayın boyutlarının büyük ve korkunç olması nedeniyle 3 bakan, acilen geldikleri Dereli, Tirebolu ve Yağlıdere’de incelemelerde bulundular. Bu arada, CHP’de Giresun’a bir heyet göndererek, olaylarla ilgili araştırma ve tespit işlemleri yaptı.

Felaket nedeniyle Tirebolu ilçemiz ve yöremiz halkı tarifi imkansız bir acı yaşarken; cansız bedenleri bulunan askerlerimiz için tüm birimler seferber oldu. Harşıt Çayı’nın balçıkla kaplı azgın sularından uzun aramalar sonucu çıkarılan cansız bedenler, Jandarma Teşkilatı’mızın acısını doruklara yükseltirken; Tirebolu ilçesi adeta yasa büründü. Tirebolu’daki selde hayatlarını kaybeden askerlerimizin kimlikleri Aykut Variyenli (Adana), Onur Kıran (Çanakkale), Erdem Çıtır (Ordu), Sami Yılmaz (Osmaniye) ve Burak Tok (Gümüşhane) olarak belirlenirken; olayda kaybolan iş makinesi operatörünün de Mehmet Ali Akbulut (Keşap) olduğu açıklandı.

Aşağıboynuyoğun Köyündeki selde hayatını kaybeden Yasemin Abanoz ile birlikte Tirebolu’daki felaketin bilançosu ortaya çıkarken; acı olayda hayatlarını yitiren 5’i asker 7 kişi için ayrı ayrı cenaze törenleri düzenlendi. Korkunç olayda can veren askerlerimizin cenazeleri, kara ve hava yolu ile memleketlerine gönderilirken; özellikle Tirebolu Jandarma Bölük Komutanlığı’nın yaşadığı acı, yürekleri burktu. Selde büyük acı yaşayan ve 5 askerini kaybeden Tirebolu Jandarma Bölük Komutanlığı nezdinde tüm Jandarma Teşkilatı’na ve olayda yaşamlarını yitiren diğer vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet ve kederli ailelerine de başsağlığı dileklerimizi iletmek istiyoruz. MAHMU BORA

 

 
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri