TİREBOLU EMEKLİ GARDİYAN KAZIM ÖZTÜRK'E AĞLIYOR

TİREBOLU EMEKLİ GARDİYAN KAZIM ÖZTÜRK'E AĞLIYOR

TİREBOLU EMEKLİ GARDİYAN KAZIM ÖZTÜRK'E AĞLIYOR
Tirebolu
G.Tarihi: 28.07.2017 15:56
3292 Okunma
0
GİRESUN-Tirebolu Adliyesi’nin renkli simalarından 8 çocuk babası Yalç Köyü nüfusuna kayıtlı eski gardiyan Kazım Öztürk, yaklaşık bir asırlık ömrünü tamamlayarak ebediyete göç etti..!
Tirebolu Adliyesi’nin renkli simalarından emekli mübaşir ve gardiyan Kazım Öztürk, 18 Temmuz sabahı Hak’kın rahmetine kavuştu. Yaklaşık bir asra varan ömrünün büyük bölümünüTirebolu Adliyesi koridorlarında geçiren ve Yalç Köyünün en yaşlı kişilerinden olan Öztürk, 8 çocuk babasıydı.
Uzun yıllar Tirebolu Adliyesi’nde mübaşir olarak görev yapanve bir süre gardiyanlık görevinde bulunan Kazım Öztürk (95), renkli kişiliğiyle tanınıyordu. 7’si kız ve biri erkek olmak üzere 8 çocuk babası olan ve çok sayıda torunu bulunan Öztürk, aynı zamanda sitemiz sahibi emekli öğretmen Mahmut Bora’nın da kayınpederiydi. Bir süredir yakalandığı parkinson hastalığı ile mücadele eden ve evinde kızları tarafından bakılmakta olan emekli mübaşir Kazım Öztürk, 18 Temmuz Salı günü sabahı son nefesini vererek Hak’kın rahmetine erişti. Çok sayıda torun sahibi olan ve tek erkek evladı bulunan Öztürk’ün, Almanya’da çalışan oğlu Ahmet Öztürk’ün, aylar öncesinde babasının ölüm günü olan 18 Temmuz tarihi için uçak bileti ayırtmış olması, çok ilginç ve duygusal bir rastlantı olarak değerlendirilirken; tüm evlatları 19 Temmuz’da gerçekleşen cenaze merasiminde hazır bulundular. Evlatları, damatları ve torunları, cenazede taziyeleri kabul ederken; bir hayli üzüntülüydüler.
Eşini 8 yıl önce kaybeden ve çocuklarının yanında yaşamını devam ettiren sevilen insan Kazım Öztürk , Tirebolu ve özellikle Yeniköy Mahallesi ile adeta özdeşleşmişti. Herkesin tanıdığı ve iyilik babası olarak gördüğü renkli insan Öztürk’ün ölümü, başta ailesi olmak üzere tüm akrabalarını ve sevenlerini üzerken; yaklaşık bir asra varan ömür geçiren Tirebolu’nun “Cellat Kazım’ı” Öztürk için 19 Temmuz Çarşamba günü ilçede hazin bir cenaze töreni düzenlendi. Yeniköy Mahallesindeki evinin kapısında yapılan helallik törenine kalabalık bir cemaat katılırken, Cenaze Namazı için naaşı aynı mahalledeki camiye getirildi. Öğle Namazını müteakiben kılınan Cenaze Namazından sonra naaşı doğum yeri olan Yalç Köyüne  götürüldü. Öztürk’ün naaşı aynı gün Yalç Köyünde gözyaşları arasında toprağa verildi.Haber: Mahmut BORA
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri