TİREBOLU MYO'DA MEZUNİYET TÖRENİ YAPILDI

TİREBOLU MYO'DA MEZUNİYET TÖRENİ YAPILDI

TİREBOLU MYO'DA MEZUNİYET TÖRENİ YAPILDI
Tirebolu
G.Tarihi: 27.05.2017 22:05
3187 Okunma
0
Tirebolu Mehmet Bayrak Meslek Yüksek Okulu bünyesinde faaliyet gösteren Doğankent ek binadaki Elektrik ve Enerji Bölümü de bu yıl ilk mezunlarını verdi...

Tirebolu Mehmet Bayrak Meslek Yüksek Okulu’nda 2016-2017 dönemi Mezuniyet Töreni, 16 Mayıs Salı günü Körliman Mahallesindeki Spor Salonunda yapıldı. Özellikle velilerin yoğun ilgi gösterdiği törende, Doğankent’teki ek binada öğrenim gören Elektrik ve Enerji Bölümü’nün ilk öğrencileri de mezuniyet coşkusu yaşadılar.

Tirebolu’ya 1994 yılında kurulan ve kuruluşundan bu yana 3 kat 2 bloktan oluşan binada eğitim-öğretim veren meslek Yüksek Okulu, bu yıl 21’nci dönem mezunlarını verdi. Daha önceleri Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) bünyesinde faaliyet gösteren ve 2006 yılında kurulan Giresun Üniversitesi bünyesine alınan Tirebolu Mehmet Bayrak Meslek Yüksek Okulu’nun, 2016-2017 dönemine ait Mezuniyet Töreni 16 Mayıs Salı günü Körliman Mahallesindeki Spor Salonunda gerçekleşti.

10 ayrı bölümde eğitim-öğretim veren ve yaklaşık 1500 öğrencinin okuduğu Tirebolu MYO’dan bu yıl 400 öğrenci daha mezun oldu. Mezun öğrenciler için düzenlenen törene; Giresun Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Cin ile üniversitenin çeşitli kademelerinde görev yapan Uğur Kölemen, Gençağa Pürçek, Şerif Ali Değirmenci ve Abbas Karaağaçlı gibi akademisyenlerle, Tirebolu Belediye Başkan Vekili Mazlum Tomak, Doğankent Belediye Başkanı Haşim Birol Tekin’de katıldı. Tirebolu MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. İhsan Cora ile okulun tüm akademik ve idari personellerinin de hazır bulunduğu Mezuniyet Törenine, öğrenci velileri de yoğun ilgi gösterdiler.

Program sunuculuğunu okulun Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü öğrencisi Aleyna Şahin’in yaptığı bu yılki Mezuniyet Töreninde, açılış konuşmasını Tirebolu MYO Müdürü Cora yaptı. Yrd. Doç. Dr. Cora, yüksek okullarda verilen eğitim ve öğretimin öneminden bahsederek, mezun olan öğrencilere bundan sonraki yaşamlarında başarılar diledi. Daha sonra kürsüye davet edilen Giresun Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cin, Tirebolu’daki Mehmet Bayrak Meslek Yüksek Okulu’nun, üniversite için önemli bir yeri olduğunu ifade ederek, buradan mezun olan öğrencilerin önlerinin açık olduğunu söyledi ve okulu bitiren öğrencilere nasihatlerde bulundu.

DOĞANKENT’TEKİ ÖĞRENCİLER MEZUNİYET SEVİNCİ YAŞADILAR

Tirebolu MYO’daki törene katılan Doğankent ek binadaki Elektrik ve Enerji Bölümü öğrencileri, bu bölümün ilk mezun olan öğrencileri olurken; Bölüm Başkanları Arif Emre Özdemir ve Belediye Başkanları Haşim Birol Tekin ile birlikte büyük sevinç yaşadılar. Doğankent Belediye Başkanı Tekin ve Bölüm Başkanı Özdemir, mezun öğrencilerle hatıra fotoğrafları çektirerek, onların mutluluğuna ortak oldular.

Tirebolu Kapalı Spor Salonunda gerçekleşen programın son bölümünde Ödül Töreni yapıldı. Dönem ve okul birincisi El Sanatları Bölümü öğrencisi Hatice Günay, mezun arkadaşları adına yaptığı konuşmanın ardından, yaş kütüğüne mezuniyet apoletini çaktı ve ödülünü de Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Cin’den aldı. Okul ikincisi Yasemin Ünal’a ödülünü Belediye Başkan Vekili Mazlum Tomak verirken; üçüncülük için eşit puan alan Fatma Yılmaz ve Ömer Gedik’e ödüllerini okul müdürü İhsan Cora takdim etti.

Tirebolu MYO’da diğer bölümlerdeki birincilerin Fahri Alparslan, Ebru Tosun, Ramazan Şahin, Elmas Sakal, Burcu Eren ve Asiyegül Çebi olduğu anons edilirken, bu öğrencilere de ödülleri davetli akademisyenler tarafından tek tek takdim edildi. Bölüm birincilerinin ödüllerini almasından sonra okuldan mezun olan diğer öğrencilere hocaları tarafından salon içinde diplomaları dağıtıldı.

Programın son bölümünde geleneksel Kep Fırlatma Töreni düzenlendi ve okuldan mezun olan öğrenciler başlarındaki keplerini havaya fırlatarak, büyük bir mutluluk tablosu oluşturdular. Daha sonra müzik eşliğinde salonda halay çekip horon tepen öğrenciler, mezuniyetin sevincini yaşadılar.Mahmut BORA-Tirebolu

Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri