TİREBOLU'DA PAZARCI ESNAFI MAĞDUR OLUYOR

​Tirebolu’da ‘Cuma Pazarı’ Karmaşası!

TİREBOLU'DA PAZARCI ESNAFI MAĞDUR OLUYOR
Tirebolu
G.Tarihi: 10.11.2021 17:32
1476 Okunma
0
Tirebolu’da ‘Cuma Pazarı’ Karmaşası!

İlçede Cuma günleri kurulan Semt Pazarı için Su Ürünleri Kooperatifi’nce uygulanan kapama yasağı, Kaymakam Kotan’ın devreye girmesiyle kaldırıldı…


Tirebolu’da Balıkçı Barınağı sahasına Cuma günleri kurulan ve belediye tarafından Semt Pazarı olarak kullanılan alan, buranın kanuni kiracısı olan Su Ürünleri Kooperatifi tarafından kapatılınca, pazarcılar isyan bayrağı açtı. 22 Ekim Cuma günü (bugün) pazarcıların barınak sahasındaki alana alınmaması üzerine, olay kaymakamlığa aksetti. Pazar yerine giremedikleri için mağdur olan pazarcıları dinleyen Kaymakam Muhammed Lütfi Kotan devreye girerek, Su Ürünleri Başkanlığı’na alanın açılması talimatını verdi.Tirebolu’ya ilçe merkeziyle köylerinden ve çevre ilçelerden gelen pazarcılar, Semt Pazarı’nın kapısının kapatılması nedeniyle söz konusu alana giremediler. Bu durum üzerine Kaymakamlık binası önünde toplanan pazarcılar isyan ederek, olayı İlçe Kaymakamı Kotan’a aktardılar. Kaymakam Kotan’ın devreye girmesiyle pazarcılar tezgahlarını ancak saat 10 civarında açabildiler. Konuyla ilgili olarak Su Ürünleri Başkanı Efkan Elevli ve diğer kooperatif yöneticileriyle görüşen Kaymakam Kotan, ilçedeki Semt Pazarı’nın açılmasını sağlarken; barınak alanındaki yasal olmayan tüm yapıların kaldırılacağını söyledi.Tirebolu Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Elevli, tüm idari ve güvenlik sorunu kooperatife ait olan barınak sahasına belediyenin veya başka kurumların girme haklarının olmadığını belirtirken; her hafta Cuma günleri alanı kullanan belediyenin temizlik işlerini yapmadığını ve hiçbir sorumluluk almadığını öne sürdü. Başkan Elevli, Tarım ve Orman Bakanlığı uhdesinde olan Balıkçı Barınağı’nın, Su Ürünleri Kooperatifi’ne 2 yıl süreyle kiralandığını ifade ederek, buradaki tüm sorumluluğun kooperatife ait olduğunu ve ilgili bakanlıkça belediyenin burada pazar yeri açmasına izin vermediğini söyledi. Barınak sahasında meydana gelebilecek herhangi bir olayda, sorumluluk almak istemeyen belediyenin ve İlçe Tarım Müdürlüğü’nün, yasal hakları olmadıkları halde söz konusu alanı kullanmalarının, kendilerini zor durumda bıraktığını da kaydeden Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Elevli, konuyu ilgili birimlere aktardığını belirterek, bu sorunun çözümü için mahkemeye dava açacağını da sözlerine ekledi.     

MAHMUT BORA





 
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri