Tirebolulu Ş. B. Alparslan’ın mezarı bulundu!

Tirebolu Haber,Tirebolulu Ş. B. Alparslan’ın mezarı bulundu!

Tirebolulu Ş. B. Alparslan’ın mezarı bulundu!
Tirebolu
G.Tarihi: 07.07.2017 08:32
2687 Okunma
0
Milli Mücadele kahramanlarından Tirebolulu Şehit Binbaşı Hüseyin Avni Alparslan’ın gerçek mezar yeri, ölümünden 95 yıl sonra tespit edildi..!
Milli Mücadele kahramanlarımızdan Tirebolulu Şehit Binbaşı Hüseyin Avni Alparslan’ın gerçek mezar yeri, ölümünden 95 yıl sonra tespit edildi.
Konuyla ilgili düzenlediği basın toplantısında özel açıklamalarda bulunan Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Tirebolulu Şehit Binbaşı Alparslan’ın gerçek mezar yerinin, Ankara Haymana’da tespit edildiğini belirterek, şu ifadeleri kullandı:
“Giresun, Kurtuluş Savaşına 42. ve 47’nci alaylarla katılan, işgal görmediği halde diğer illerimizin savunmasında şehitler veren, kendi ili dışında şehitliği olan tek ildir. Bilindiği gibi, 47. Gönüllü Alay Komutanı Milis Yarbay Osman Ağa’nın mezarı Giresun Kalesi’nde bulunmaktadır. 42. Gönüllü Alay Komutanı Şehit Binbaşı Hüseyin Avni Alparslan’ın mezarının bulunduğu haberlerinin basında yer alması üzerine arkadaşlarımızı bölgeye gönderdim. Bulunan mezarın H. Avni Alparslan’a ait olmadığı bilgisi geldi. Bu konunun araştırılmasını istedim ve bu nedenle ekibimiz bölgede geniş çaplı bir araştırma yaptı. Bu araştırmada Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Nurettin Taş ve Şube Müdürü Selim Erdoğan, tarihi olayın ortaya çıkmasında büyük katkı sağladılar. Hemen burada kendilerine Giresun adına teşekkürlerimi iletiyorum. Yaptırdığımız uzun soluklu araştırmalar sonrasında Tirebolulu hemşerimiz Şehit Binbaşı Hüseyin Avni Alparslan’ın mezarının, Haymana Medrese Mahallesinde olduğu tespit edilmiştir. Yaklaşık 6 ay süren yeraltı jeoradar taraması ile yapılan çalışmalarda ilgili yerde başka şehitlerin de mezarları bulunmuş olup, söz konusu alan koruma altına alınmıştır.”
Öte yandan, Kurtuluş Savaşı sırasında şehit düşen ve bugüne kadar mezarı bir türlü bulunamayan Tirebolulu kahraman Hüseyin Avni Alparslan’ın, gerçek mezar yerinin bulunması, Giresun ve özellikle doğum yeri olan Tirebolu’da büyük memnunluk yaratırken; Giresun Belediye Başkanı Aksu, belediye olarak Giresunlu şehitler için anıt yapılacağını söyledi.Mahmut BORA


Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

BU HAFTA YORUMLANANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri