TİREBOLU'YA ZİHİNSEL ENGELLİLER OKULU...

TİREBOLU'YA ZİHİNSEL ENGELLİLER OKULU...

TİREBOLU'YA ZİHİNSEL ENGELLİLER OKULU...
Tirebolu
G.Tarihi: 29.12.2017 02:46
1823 Okunma
0
TİREBOLU'YA ZİHİNSEL ENGELLİLER OKULU...
Tirebolu’da uzun süredir açılması planlanan Zihinsel Engelliler Okulu nihayet gerçekleşiyor. İlçenin Demirci Mahallesi Akmaz mevkiinde bulunan eski Mesleki Eğitim Merkezi binası söz konusu okula tahsis edildi.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açılacak olan Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi’nde, orta-ağır zihinsel engellilerle otistik çocuklara ve yetişkinlere eğitim verilecek. Eski Mesleki Eğitim Merkezine ait bina, Tirebolulu hayırsever bir vatandaşımızın destekleriyle onarılarak özel eğitime muhtaç olan öğrenciler için Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezine dönüştürülecek.
İlçemizdeki bu merkez; Tirebolu ile birlikte Eynesil, Görele, Çanakçı, Espiye, Doğankent ve Güce ilçelerinde bulunan zihinsel engelli ve otistik çocukların eğitimini sağlayacak olup; merkezde ilk etapta 50 öğrencinin eğitilmesi planlanıyor. Eğitim merkezinde öğrencilere günde 6, ayda 30 saat uygulamalı eğitim verilecek olup, öğrenciler okula devletin sağlayacağı servislerle getirilip-götürülecek.
Onarım çalışmaları devam eden ve kısa bir süre sonra açılacak olan Tirebolu Zihinsel Engelliler Okulu’nda, çocuklar ilkokul çağından 24 yaşına kadar eğitim görecek, ilk ve orta sınıfları bitiren öğrenciler daha sonra İş Eğitimi görerek 24 yaşına kadar aynı çatı altında eğitimlerini devam ettirip birer meslek sahibi de olabilecekler. Bölgemizde orta-ağır zihinsel engelli ve otistik çocukların eğitim göreceği bir okul olmadığı için, normal okullarda kaynaştırma sistemiyle eğitim gören çocuklarımız, bu okulda daha iyi ve özel şartlarda eğitim görmüş olacaklar.   Mahmut BORA
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri