Topraksız Serada Çilek Üretimi Tuttu!

Topraksız Serada Çilek Üretimi Tuttu!

Topraksız Serada Çilek Üretimi Tuttu!
Tirebolu
G.Tarihi: 09.08.2020 17:25
8149 Okunma
0
Topraksız Serada Çilek Üretimi Tuttu!

Genç girişimci Halil Nakipoğlu, devlet desteğiyle köyün de kurduğu serada çilek üretimi yapıyor…

Giresun’un Tirebolu ilçesindeki köyünde devlet desteğiyle kurduğu topraksız tarım serasında çilek üreten genç girişimci Halil Nakipoğlu, bu yıl 5 ton ürün almayı hedefliyor. Yurt içi ve dışında yıllarca turizm sektöründe çalışan Nakipoğlu, yaklaşık 5 yıl önce memleketi Tirebolu’ya dönerek tarımla uğraşmaya başladı. Yılgın Köyünde yaşayan genç girişimci, Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün yürüttüğü ve Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nın desteklediği “Kırsal Gelir Kaynaklarının Çeşitlendirilmesi Projesi” kapsamında yüzde 70’lik hibe desteğiyle bu yıl arazisine topraksız çilek serası kurup, yerli fidelerin dikimini yaptı.

Köyünde tarımsal üretimle ilgili araştırmalar yaptığını anlatan Nakipoğlu, Tirebolu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü vasıtasıyla topraksız çilek üretimine yönelik teşvikten haberdar olduğunu ve bu konuda karar kıldığını belirterek, ilgili kuruma başvuru yaptı. Başvurusu üzerine kendisine hibe desteği sağlandığını bildiren Nakipoğlu, köyde kendisine ait arazide çilek üretimi yapmak için 320 metrekarelik sera kurduğunu ve üretime geçtiğini kaydetti. Yurt dışında topraksız tarımın gelişmekte olduğunu gördüğünü, kendisinin de bu alana ilgisi bulunduğunu belirten Nakipoğlu, ilk etapta serada 7 bin kök fide dikimi yaptıklarını ve fide başına 700 gram ürün almayı planladıklarını kaydetti. Bu yılki üretim hedeflerinin 5 ton olduğunu söyleyen Nakipoğlu, “Gelecek yıllarda bunu daha da arttırmayı amaçlıyoruz. Çilek üretimi yöremizde önemli bir gelir kaynağı olacak. Bu konuda bizlere destek ve yardımcı olan ve bizi bu işe yönlendiren ilçemiz Tarım Müdürlüğü yetkililerine teşekkür ediyoruz” dedi.

Bu arada, Giresun ve Tirebolu’da tarımın sadece fındık ve çaya yönelik olduğuna da dikkat çeken Nakipoğlu, yöre çiftçisine fındığın yanı sıra ek gelir sağlayıcı ürünlere yönelmeleri tavsiyesinde bulundu. Genç girişimci Nakipoğlu, topraksız serada ürettiği çilekleri kilogramı 15 liradan perakende olarak piyasaya sunduğunu ve ürünün çevrede bir hayli ilgi gördüğünü de sözlerine ekledi.MAHMUT BORA -TİREBOLU
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri