YAŞ ÇAY ALIMLARI BAŞLADI

YAŞ ÇAY ALIMLARI BAŞLADI

YAŞ ÇAY ALIMLARI BAŞLADI
Tirebolu
G.Tarihi: 27.05.2017 19:14
2095 Okunma
0
Bölgede görülen yağışlı ve soğuk hava, çay alımlarını geciktirirken; Tirebolu Çay Fabrikası 11 Mayıs’ta başladığı alımlarda üreticilerden ilk etapta 10 yon yaş çay mübayaa etti...
Tirebolu’da 2017 yılına ait yaş çay alım sezonu 11 Mayıs’ta başladı ve üreticilerden ilk vardiyada 10 ton çay alındı. Bölgede havaların yağışlı ve soğuk geçmesi yüzünden gecikmeli olarak başlayan alımlarda üreticilere dekar başına uygulanan kotanın 400 kilo olduğu bildirildi.
Bölgede geniş bir sahaya hizmet veren Çay-Kur’a bağlı 42 nolu Tirebolu Çay Fabrikası’nda, bu yılki kampanyada 250 ayrı  noktada alım yapılacak olup, bu alımlarda 220 geçici ve daimi işçi ile 23 memur görev yapacak. Doğuda Trabzon’un Akçaabat ilçesiyle, batıda Ordu’nun Perşembe ilçesi arasında kalan sahil şeridindeki üreticilere hizmet veren Tirebolu Çay Fabrikası’nın, bu yılki kampanyada 12 bin 500 ton yaş çay alımı yapacağı ifade edilirken; fabrikanın günlük işleme kapasitesinin 180 ton olduğu kaydedildi.
Birinci sürgün döneminde bölgedeki üreticilerden 5 bin ton yaş çay almayı planlayan Tirebolu Çay Fabrikası’nın, hizmet sahası içinde 26 bin dekar alanda çay ziraati yaptığı ve bölgede toplam 12 bin üreticiye hizmet verdiği belirtilirken; 250 noktada vardiyalı usulle alımlara devam ettiği bildirildi.
Öte yandan, Tirebolu Çay Fabrikası’na alınacak geçici işçilerle ilgili başvuruların 18 Mayıs’ta sona ereceği ve İş-Kur aracılığı ile alınacak yeni işçilerin ne zaman işe başlayacağı bilinmezken; yaş çay alım fiyatlarının da Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik tarafından Rize’de açıklanacağı öğrenildi. Mahmut BORA
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri