9 ŞUBAT SİGARAYI BIRAKMA GÜNÜ

9 ŞUBAT SİGARAYI BIRAKMA GÜNÜ

9 ŞUBAT SİGARAYI BIRAKMA GÜNÜ
Trabzon
G.Tarihi: 21.02.2022 11:05
1122 Okunma
0
9 ŞUBAT SİGARAYI BIRAKMA GÜNÜ
Trabzon İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada;

İl Sağlık Müdürlüğümüz ve Yeşilay ortaklığında Sigarayı Bırakma Günü Etkinliği düzenlenmiştir. Etkinliğe Ortahisar Kaymakamı Gürkan DEMİRKALE, Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin GENÇ, Yeşilay Trabzon Şube Başkanı Av. Işıl Demir Güner, ilgililer, öğrencilerimiz ve vatandaşlarımız katılmışlardır.
Toplumda sağlıklı yaşam bilincini geliştirmek, tütün kullanımı ve zararları konusunda farkındalık oluşturmak, tütün ürünü kullananlara bırakmaları yönünde teşvik etmek amacıyla ülkemizde 9 Şubat tarihi “Sigarayı Bırakma Günü” olarak kutlanmaktadır.
Dünyada olduğu gibi ülkemizde de en yaygın kullanılan bağımlılık yapıcı madde olan tütün ürünleri; kanser, kalp damar hastalıkları, KOAH gibi pek çok önlenebilir hastalık ve erken ölüm sebepleri arasında ilk sırada yer almaktadır.
Tütün kullanımı, Covid-19 ile mücadele ettiğimiz bu dönemde her zamankinden çok daha fazla tehlike içermekte ve tütün ürünü kullanımını bırakmak da her zamankinden çok daha fazla önem taşımaktadır. Tütün ürünü kullananlar, virüsle karşılaşmaları durumunda özellikle risk altında olan bir gruptur.
Düzenlenen etkinlikte sigaranın zararları, sigarayı bırakmanın önemi ve sigara kullanımının pandemiye etkileri konularında farkındalık oluşturmak ve bilgilendirmelerde bulunmak üzere stant çalışması ve ziyaretçilere broşür dağıtımı yapılmıştır.
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri