Ameliyathane Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Program...

Ameliyathane Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Program...

Ameliyathane Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Program...
Trabzon
G.Tarihi: 15.11.2022 13:17
626 Okunma
0


TRABZON-Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesinden yapılan açıklamada;
SBÜ Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 1 Kasım 2022 tarihinde “Ameliyathane Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı” başladı.
Sağlık tesisimizde 6. düzenlediğimiz“Ameliyathane Sertifikalı Eğitim Programı”nın açılış töreni gerçekleştirilmiştir.
Açılış töreninde; program sorumlusu Nazmiye SOLAK; Sertifikalı eğitim programı ile ameliyathanede çalışan hemşirelere görevlerinin etkin ve verimli şekilde yürütülmesi için bilgi, beceri ve tutumlar kazandırılmasının amaçladığını belirtmiştir.
Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Sevim ATALAR; Sağlık tesisimizde2016 yılından itibaren gerçekleştirilen 5 ameliyathane hemşireliği sertifikalı eğitim programı ile 114 ameliyathane hemşiresinin sağlık bakanlığı onaylı sertifikalandırıldığını belirtmiştir. Öncelikle hedefimiz kaliteli, nitelikli ve güvenilir bir eğitim merkezi olarak devamlılığımızı sağlamak ve profesyonel bilgi ile meslektaşlarımızın gelişimine katkı sağlamak olduğunu ifade etmiştir. Ameliyathanelerde ekip çalışmasının daha öne çıktığını, Ameliyathanede çalışan hemşirelere büyük görevler düştüğünü söyleyerek ekip çalışmasına dikkat çekmiştir.
Başhekim Prof.Dr. Süleyman TÜREDİ; Kaşüstü ve Numune Kampüsünde toplam 16 ameliyathane masasının olduğunu, kalp ve damar cerrahisi alanı dışında tüm ameliyatların gerçekleştirildiğini, eğitim programında tüm ameliyat masalarını görecek şekilde gerekli planlamaların yapıldığını belirterek, programın hazırlanması ve uygulanmasında emeği geçen herkese teşekkür etmiştir. Sağlık alanında eğitimin çok önemli olduğunu ve özellikle ameliyathane hemşirelerinin güncel bilgileri takip etmek için düzenlenen eğitim programlarına katılmalarının gerektiğine vurgu yapmıştır.  Sertifika programına katılan kursiyerlerin gerek teorik eğitimde, gerekse uygulama alanlarında yapacakları bilgi paylaşımı ve geri bildirimlerin programımızı güçlendireceğini ve bu sayede daha başarılı ve verimli eğitim programı olacağına dikkat çekmiştir.
Eğitim Programı;12 iş günü teorik ve 10 iş günü uygulama olmak üzere iki kısımdan oluşmaktadır. Kurs programına; hastanemizden 6 hemşire, il içi diğer hastanelerden 4 hemşire ve il dışı hastanelerden de 6 hemşire olmak üzere toplamda 16 kursiyer kabul edilmiştir. Teorik ve pratik eğitimini başarı ile tamamlayan kursiyerler Sağlık Bakanlığı tescilli “Ameliyathane Hemşireliği Sertifikası” almaya hak kazanacaklardır.
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

BU HAFTA YORUMLANANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri