BAKAN ALBAYRAK'TAN 10 BİN İSTİHDAM SÖZÜ

BAKAN ALBAYRAK'TAN 10 BİN İSTİHDAM SÖZÜ

BAKAN ALBAYRAK'TAN 10 BİN  İSTİHDAM SÖZÜ
Trabzon
G.Tarihi: 23.03.2019 22:39
1244 Okunma
1

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası tarafından organize edilen toplantıya Bakan Albayrak’ın yanı sıra, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta, Bahar Ayvazoğlu, Salih Cora, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Zorluoğlu, AK Parti İl Başkanı Haydar Revi, MHP Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım, Gazeteci Yazar ve Bakan Albayrak’ın babası Sadık Albayrak, MHP Trabzon eski Milletvekili Süleyman Latif Yunusoğlu, AK Parti Trabzon eski Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu ile iş dünyasından çok sayıda temsilci katıldı.  
HIZLI ŞEKİLDE KARAR ALINDI…  
Programın açılış konuşmasını TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu yaptı. Hacısalihoğlu, “Ekonomimizde ki yavaşlamanın açılması için sayın bakanımız ve Cumhurbaşkanımızın gayretleri, hızlı bir şekilde karar vererek camiamızın eski günlerine kavuşması için yaptıkları çalışmalardan dolayı kendisine teşekkür ediyoruz.  Yavaşlayan ekonominin hızlanması için çok önemli adımlar atıldı. Hızlı şekilde kararlar alındı ve alınmaya devam ediyor. Sektör toplantılarında, iş camiasının bütün sorunları dinlenilerek gerekli çalışmalar yapılarak Sayın Bakanımızın gereğini fazlasıyla yaptığını hepimiz biliyoruz.  Her eve giren doğalgaz konusunda, sanayiye giren doğal gaz önümüzdeki hafta Arsin Organize Sanayi Bölgesine gelecek doğalgazda sayın bakanımızın bir talimatıyla oldu.  Hepinizin çok yakında bildiği ve kullandığı kredi olayı iş camiasının önünü açtı” dedi.  
SÖGÜTLÜ BÖLGESİNDE Kİ TARTIŞMA YARATAN YOL PROJESİ..   
Sögütlü Bölgesinde tartışma yaratan yol projesi ile ilgili de konuşan Hacısalihoğlu, “ Ulaşımla ilgili Söğütlü Bölgesinden sahile bir yol koyuluyor. Biz Akyazı tüneli gibi tünelle Akçaabat’ı geçmesini arzu ederiz. Şehrimizde sahil o kaldı. Oranın korunmasını arzu ederiz.  Alt yapı ihale kapsamına alınırsa Vakfıkebir Organize Sanayi Bölgesi de hayata geçecek.  Yatırım adasının hayata geçmesiyle istihdam konusunda sorunlar ortadan kalkmış olacak. Endüstri bölgesinin hayata geçmesi için gerekli çalışmaları sürdürüyoruz sizden de yatırım programına alınmasını arzu ediyoruz” dedi. Bakan Albayrak özetle şu şekilde konuştu:  -    Göreve geldiğimiz Ağustos ayından bu yana kadar Türkiye olarak türlü türlü zorluklara göğüs germekle mücadele etmek durumunda kaldık. Ülkemize yönelik finansal dalgalanmalara, güçlü bir duruş sergilemeyi başardık.  -    Karadeniz’de daha yakın iletişim var. Komşumuz Rusya.. 2015 yılında benzer bir yaptırım ve kur saldırısına maruz kalması sonrasında yaşadıklarını göz önünde bulundurduğumuzda 3 yıl gibi toparlanma süreci… Türkiye 6 ay gibi kısa sürede güçlü bir refleks gösterdi..  -    Tüm bu dönemde yaşadığımız saldırılara 2 ayda hızlı reaksiyon alarak o kadar hızlı reaksiyon gösterdik ki.. Bu güçlü adımlar, koordinasyon dünyanın beklenenden çok daha kısa sürede Türkiye’nin bu yaşananların üstesinden gelmesine hayretle izlemesine şahit olduk.  -    Beklenti oydu.. Türkiye diz çökecek. Ekonomi yerlerde, faizler yüzde 50 – 60$yarda.. Türkiye en az 2 – 3 sene toparlayamaz. Beklenti buydu.. Ama çok önemli adımlar attık. En önemli yol haritamız göreve geldiğimiz dönem ele aldığımız, yeni ekonomi programı oldu.  -    Öncü göstergeler gösteriyor ki, en kötü geride kaldı demimizin sebebi o.. Çok daha iyi büyüme rakamı geliyor.  -    İhracat, turizm.. göstergeler ilk 2,5 ay gayet olumlu. Birilerinin aksine, Türkiye benzeri ekonomik saldırı yaşadığı dönemde hem ithalatta, hem de ihracatta küçülme yaşadı. İthalatta dengelenme, ihracatta büyüme devam ediyor..  -    Yaz aylarında Türkiye, turizm, tarım ve ihracatın etkisiyle cari fazla sürecine doğru gidiyoruz..  Özellikle mevsimsel etkilerden kaynaklı enflasyonist baskıları azalttık. Birileri Ocak şubat ayında ki spekülatif fiyatlama.. Türkiye’de ki seraların binde 8’i fırtınadan etkilenecek.. Sonra sen fırsatçılığı yaparsın. Tanzim satış devreye girer girmez fiyatlar yarı yarıya düşmeye başladı mı? Hani yoktu biber patlıcan.. Devlet olarak bu adımları atarak hiçbir şekilde fırsat vermeyeceğiz. Enflasyonu 19’lu seviyelere getirdik. Önümüzde ki dönemde mevsimsel koşullar, yapısal tedbirler neticesinde, bu eylül ayı gibi 2019 yılında tek haneli rakamları göreceğiz.. 2019 yıl hedefini 15.9 koymuştuk, bunun çok daha iyi noktaya gelecek.. 
 TRABZON 10 BİN İSTİHDAM SÖZÜ VERDİ -    
Ocak ayında Cumhurbaşkanımızla, Şubat ayında bakanlar olarak toplantı yaptık. İş dünyasının bütün taleplerini aldık. Hatta ve hatta maaş desteğine rağmen.. Biz dedik ki devlet olarak hay hay.. Bütün üzerimize düşeni yapacağız. Şubat ayında bu adımları attık. Bu adımların karşılığı olarak iş dünyası taahhütte bulundu. Trabzon ne kadar? Trabzon 10 binlik istihdam artışı noktasında taahhütte bulundu. Tüm Türkiye’de ke sektörlerin çatı camiası olan TOBB camiası 81 vilayet 2,5 milyon istihdam sözü ortaya koydu. Biz üzerimize düşeni yerine getirdik. İş dünyası, özellikle en kötü dönem dediğimiz Aralık – Ocak’a rağmen şubat ayında istihdamda kaç yüz bin etkisi olduğunu yakında duyacağız. Mart’ta Şubat’tan daha ciddi şekilde artış gösterdi. - Biz büyük ve güçlü Türkiye diyoruz birileri rahatsız oluyor. Tek millet, tek vatan, tek devlet diyoruz ya birileri bundan rahatsız oluyor. Kandilin açıklamalarından, şehitlerimizin cenazelerinde rahatsız olmuyor, bunlardan rahatsız oluyor. - Bu ülkede bu insanımız kaç yıldır terör mücadelesi veriyor. Ama ben kimle kol kola giriyoruz. Bak Kandil’in açıklamalarına, bak Pennsylvania’nın açıklamalarına.. AYRINTILAR GELİYOR...

AYRINTILAR >>>https://www.61saat.com/bolgesel/bakan-albayrak-acikladi-trabzon-a-10-bin-istihdam-sozu-h628255.html

61SAAT HABER SERVİSİ 
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
vatandas5 yıl önce
Palavra atma trabzonda istihdama yonelik hangi yatirimi yaptinizda 10 bin kisi alacaksiniz tabii secim var yerse

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

BU HAFTA YORUMLANANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri