Facebook İsrail'e Boyun Eğdi

Facebook İsrail'e Boyun Eğdi

Facebook İsrail'e Boyun Eğdi
Trabzon
2236 Okunma
0
Facebook İsrail'e Boyun Eğdi

İsrail her ne kadar daha önce Facebook'u 'canavar' olarak nitelendirse de, bu sefer kararını kabul ettirmiş gibi gözüküyor. Ayrıca buna Google ile YouTube da uyacak.

Aylar önce İsrail hükümeti sosyal medya devi Facebook için 'canavar' ithamında bulunmuştu ve kendi insanlarına karşı yöneltilen şiddet içerikli yazıların kaldırılmadığını, yapılan şikayetlerin görmezden gelindiğini iddia etmişti. Şimdi ise durum farklılaştı ve sosyal medya sitesi kaldırma taleplerinin yüzde 95'ine razı oldu.

Facebook İsrail için geri adım attı
İsrail Adalet Bakanı Ayelet Shaked, Pazartesi günü yaptığı açıklamada Facebook'ta Mayıs ile Ağustos ayları arasında 158 kaldırma talebinin biriktiğini, Facebook'un bunların çoğuna uyacağını dile getirdi. Ayrıca Facebook'un yanında Google ile YouTube da gönüllü olarak İsrail'in taleplerini onaylayacak.

Facebook Canlı Yayın Yapma Özelliği Nasıl Kullanılır? Facebook Canlı Yayın Yapma
Facebook, canlı yayın yapma özelliği ile karşımıza çıkmıştı. Peki, Facebook canlı yayın yapma...

Buna benzer bir durum daha önce de Facebook'ta yaşanmıştı ve Norveç Başbakanı Erna Solberg, Pulitzer ödüllü, tanınmış Vietnam fotoğrafının siteden 'çıplaklık' gerekçesiyle sansürlenmesine tepki göstermişti. Şimdi ise sosyal medya devi İsrail'le ortak çalışmaya ve uygun olmayan içeriklerin sansürlenmesine karar verdi.

İsrail gazetesi Haaretz'e göre, bundan böyle Filistin direnişi için kullanılan 'intifada' kelimesinin yanı sıra 'Naziler', 'Yahudilere ölüm' ve 'Araplara ölüm' gibi belli başlı terimler de sitede bulunduğu takdirde kaldırılacak.

Her ne kadar Facebook resmi olarak İsrail'in özel sansür isteğini kabul ettiğini açıklamasa da, İsrail hükümetinin önemli isimlerinden gelen bilgiye göre bu gerçeği yansıtıyor. Ayrıca platformun son dönemde dünyadaki çeşitli hükümetlerle dirsek temasında bulunduğu, ülkelerin isteklerine uyduğu da bilinen bir gerçek.

Facebook'un bu kararı hakkında ne düşünüyorsunuz?

SDN - ShiftDelete.Net

dikGAZETE.com
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri