KORNEA NAKLİ GERÇEKLEŞTİ

KORNEA NAKLİ GERÇEKLEŞTİ

KORNEA NAKLİ GERÇEKLEŞTİ
Trabzon
G.Tarihi: 21.02.2022 08:51
1157 Okunma
0
KORNEA NAKLİ GERÇEKLEŞTİ   

Trabzon İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada;

TRABZON-Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Kornea nakli gerçekleştiren ekibimizi ve hastamızı İl Sağlık Müdürümüz Dr.Hakan Usta ziyaret ettiler.Hastaya şifalar dileyip ekibi tebrik eden müdürümüz bu vesileyle"İlimizde ilkleri gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanemizde çok değerli doktorlarımızın üstün başarıları neticesinde bir hastamıza Kornea nakli gerçekleştirildi. Yaklaşık iki senedir uğraştığımız eylemin başarıyla nihayetlenmesi ve  sonraki hastalara da şifa olunacak olması bizleri ziyadesiyle mutlu etti.Amacımız il dışına giden hastaların sayısını en aza indirmek ve ilimizde yapılamayan sağlık hizmeti bırakmamak"dediler. Ayrıca hastane başhekimimize de emekleri için teşekkürlerini ilettiler.

KORNEA NAKLİ NEDİR?

Gözün renkli kısmı olan iris tabakasının önündeki şeffaf tabakaya kornea denir. Göze gelen ışınlar ilk olarak bu dokudan geçtikten sonra retina dediğimiz sinir tabakasına ulaşır ve görme gerçekleşir.

Kornea grefti olarak da bilinen kornea nakli, zarar görmüş veya hastalıklı bir korneanın, bağışlanan kornea dokusu (greft) ile değiştirildiği cerrahi bir prosedürdür. … Keratoplasti kornea ameliyatı demektir.

Kornea nakli tam kat kornea dokusu ile yapılabileceği gibi korneanın sadece üst katmanı veya alt katmanının nakli de yapılabilir.

Korneanın saydam olmasını sağlayan özelliklerinden biri damarsız oluşudur. Dokuda damar olmaması doku nakillerinde önemli bir avantaj sağlar. Çünkü doku reddine sebep olan hücrelerin yabancı dokuya ulaşması bu sayede mümkün olmaz.
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri